Beverwijk kiest Esther van Aalderen als nieuwe Stadsfotograaf

Foto: ISOO

Ester van Aalderen is vanavond, donderdagavond 18 april, gekozen tot de nieuwe Stadsfotograaf van Beverwijk; van de 13 kandidaten kwam zij als winnaar uit de bus met een foto die zij maakte tijdens de strandrace Egmond-Pier-Egmond.

Beverwijk heeft zijn twaalfde Stadsfotograaf. Afgelopen avond is in fotografiecentrum ISOO de winnaar bekend gemaakt. In totaal waren er dertien kandidaten in de race, die elk met een serie foto’s een gooi deden naar de felbegeerde titel. Uiteindelijk was het Esther van Aalderen die door een onafhankelijke jury als winnaar werd gekozen. Wybe Tichelaar en Frans van der Kuil eindigde vlak achter haar.

Winnende foto
De winnende foto van Esther van Aalderen is gemaakt op het strand tijdens het Egmond Pier Egmond evenement. De foto valt op door het lijnenspel, diepte, de uitdrukking van de fietser en het perfecte moment waarop de fietser op de voorgrond los ‘zweeft’ van de groep op de achtergrond. Esther’s serie viel ook op door de variatie en continuïteit. Alle vier de juryleden hadden vier van haar vijf ingezonden foto’s geselecteerd.

Winnende foto van de nieuwe Stadsfotograaf van Beverwijk Esther van Aalderen

Jeon Zhang en Lisanne Kloes winnaars Young Art-perskaarten
Ook de winnaars van de Young Art-perskaarten werd bekendgemaakt. Deze vielen ten deel aan Jeon Zhang en Lisanne Kloes. Ook zij kregen hun prijs uitgereikt. Jeon en Lisanne mogen twee dagen fotograferen op het Young Art festival. Hun foto’s worden volgend jaar geëxposeerd bij ISOO.

Winnende foto van Lisanne Kloes
Winnende foto van Jeon Zhang

 

Reacties