Suzuki Zomer Strijkersconcert in Gemeentehuis Heemskerk

Foto: Cultuurhuis Heemskerk

Morgen, op zaterdag 15 juni, vindt in de hal van het Gemeentehuis in Heemskerk het Suzuki Zomer Strijkersconcert plaats. Het concert, waarvan de toegang gratis is, begint om 14.00 uur en zal duren tot 16.30 uur.

Als we hier praten over Suzuki dan hebben e het niet over auto’s of motoren, maar over zeker 40 leerlingen van Cultuurhuis Heemskerk, die viool- en celloles hebben volgens de Suzuki methode.  Veel Japanners heten Suzuki en Shinichi Suzuki (1898 – 1998) was er daar een van.  Een boeiende persoonlijkheid, onder andere bevriend met Albert Einstein. Hij ontwikkelde de meest succesvolle vioolmethode ooit en vele honderdduizenden kinderen en volwassenen wereldwijd (vooral in de VS) hadden en hebben op deze manier les. Zo ook de leerlingen van Cultuurhuis Heemskerk.  Dit heeft als gevolg dat Suzuki leerlingen in plaats van met noten lezen veel meer met hun gehoor bezig zijn en daardoor over het algemeen zuiverder en mooier spelen dan leerlingen van ‘gewone’ methodes.
Tijdens het concert worden stukken uit de Suzukimethode gespeeld, waaronder menuetten van Bach, Schumann en Händel.

Bij geen enkel centrum met een muziekafdeling werken zoveel Suzukidocenten (drie viool, één cello en één dwarsfluit) als bij Cultuurhuis Heemskerk. Circa 17 jaar geleden bracht Daniel Strang, viooldocent,  (Amerikaan) de Suzukimethode naar Heemskerk, wat de viool, cello en dwarsfluit veel verdieping heeft gegeven en het lesplezier heeft verhoogd.

Kijk voor meer informatie op www.cultuurhuisheemskerk.nl

Reacties

0