De Kennemers dit weekend in teken van Evert Folkerts Toernooi

Foto: BVV De Kennemers

Komend weekend organiseert de Beverwijkse voetbalvereniging De Kennemers voor de 7e keer het Evert Folkerts Toernooi op Sportpark Adrichem in Beverwijk. Ook voor de Heemskerkers is het een bekende sportgebeurtenis, want twee eerder edities werden gewonnen door ODIN ’59.

(foto’s: BVV De Kennemers – aangeleverd)

Behalve De Kennemers zelf, geven ook de directe buren van DEM, voetbalvereniging Schoten uit Haarlen en Zaanlandia uit Zaandam acte de présence. Het voetbaltoernooi is verdeeld over de vrijdagavond (23 augustus) en de zondagmiddag (25 augustus).

Op vrijdagavond om 19.30 uur vinden de voorrondes plaats. Daarbij ontmoeten De Kennemers en Zaanlandia elkaar op het hoofdveld. Op het andere veld binden Schoten en DEM met elkaar de strijd  aan. De twee winnaars van de vrijdagavond ontmoeten elkaar zondag 25 augustus om 14.00 uur in de finale. De twee verliezende ploegen spelen eveneens op zondagmiddag om dezelfde tijd voor de 3e en 4e plaats.Evert Folkerts
Naamgever van dit toernooi is Evert Fokerts, die als coach jarenlang verbonden was aan De Kennemers. Na zijn plotselinge overlijden op 5 februari 2012 besloot men om een jaarlijks een toernooi en daar zijn naam aan te koppelen. Een idee dat tot op de dag van vandaag een schot in de roos blijkt en waarvoor ieder jaar weer een mooi deelnemersveld zich aandient.

Voorgaande winnaars
Voorgaande edities kenden steeds mooie winnaars, waarbij ODIN’59 en DEM beide er zelfs tweemaal in slaagden om het toernooi winnend af te sluiten. Het lukte De Kennemers zelf pas één keer om de wisseltrofee in ontvangst te nemen. Dat gebeurde in 2014. Hoogste tijd dus om, na vijf jaar, de beker weer eens in eigen huis te houden.De wedstrijden beginnen vrijdagavond om 19.30 uur en zondagmiddag om 14.00. En behalve de wedstrijden en een prijsuitreiking is er na afloop altijd nog een ‘3e helft’ waarbij iedereen van harte welkom is.

Toegang gratis
Toegang tot het toernooi is gratis en daarbij belooft het echt heel mooi weer te worden. De Kennemers rekenen dan ook op jouw aanwezigheid!

Reacties