De scholen zijn weer begonnen!

Foto: Wim Meijer Fotografie

Beverwijk en Heemskerk plaatsen weer kunstwerken van fietswrakken om weggebruikers attent te maken op al die duizenden scholieren die zich tijdens de ochtendspits weer op de weg begeven.

Bij temperaturen van ruim dertig graden is de kans groot dat je ‘tussen je oren’ nog helemaal in vakantiesferen bent. Toch is voor het grootste deel van Nederland de zomervakantie weer voorbij.

Vorige week was het regio Zuid dat als eerste weer de schoolbanken mocht opzoeken. En morgen, maandag 26 augustus, kan ook Noord-Holland weer aan de bak. En net zoals voorgaande jaren is dat voor Veilig Verkeer Nederland reden om weer even aandacht te vragen van alle weggebruikers voor die vele tienduizenden scholieren die zich, meestal op de fiets, weer in het verkeer gaan mengen.

Verkeersslachtoffers
Veilig Verkeer Nederland vraagt bij het eind van de vakantie traditiegetrouw aandacht voor schooljeugd. In de ochtendspits zijn in deze periode veel meer fietsers en voetgangers onderweg. Volgens VVN vallen er na de zomervakantie bijna twee keer zoveel verkeersslachtoffers onder scholieren als in de rest van het jaar.

Spandoeken, affiches en… kunstwerken
De verkeersveiligheidsorganisatie vraagt de komende tijd met spandoeken, affiches, borden en folders aandacht voor haar campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’. In Beverwijk gaan ze nog wat verder. Daar zijn zelfs hele kunstwerken geplaatst gemaakt van fietswrakken met ook daarop de melding ‘De scholen zijn weer begonnen’. Dat alles om te voorkomen dat er niet nóg meer fietswrakken zullen ontstaan.

Cookieinstellingen