Grand Prix van Zandvoort op gepland op 3 mei 2020

Foto: Wim Meijer Fotografie

De Formule 1 heeft vanmorgen de kalender bekendgemaakt voor het kampioenschap van 2020. De kalender telt maar liefst 22 races, een record. Een seizoen dat op 15 maart begint in Australië en na Bahrein, Vietnam en China in Zandvoort de eerste Europese Grand Prix van het seizoen rijdt.

(bron: NH Nieuws)

Haarlem en Zandvoort zijn blij dat er sinds vandaag eindelijk duidelijkheid is over de datum van de Dutch Grand Prix op het circuit van Zandvoort. “We hadden twee scenario’s liggen, 3 en 10 mei en die laatste kan nu in de prullenbak”, zegt een woordvoerder.

Dat de datum nog officieel moet worden vastgesteld op 4 oktober, is bij de woordvoerder niet bekend. “Dat zal niet meer dan een disclaimer zijn. Wij gaan vanaf nu uit van de datum 3 mei.”

Voor Haarlem en Zandvoort betekent de datum dat er rekening moet worden gehouden met het begin van de schoolvakantie, Dodenherdenking en het drukbezochte Bevrijdingsfestival in Haarlem op 5 mei.

Afspraken
Met de organisatie van de Dutch Grand Prix zijn volgens de woordvoerder al afspraken gemaakt om rekening te houden met de Dodenherdenking op 4 mei. Dat is van belang want de erebegraafplaats in Overveen ligt aan de Zeeweg. Dat is een van de wegen van aan- en afvoer van het hele circus op het circuit. “Na de finish om half vijf zondagmiddag moet meteen worden begonnen met de afbouw zodat er maandag weinig tot geen overlast is.”

Bevrijdingspop
5 mei is ook van belang, omdat er dan Bevrijdingspop is in de Haarlemmerhout. Voor dit evenement moeten parkeerplekken worden vrijgehouden voor organisatie en bezoekers, wat betekent dat er minder parkeerplekken zullen zijn voor bezoekers aan de Formule 1, aldus een woordvoerder. De gemeenten gaat er namelijk van uit dat veel bezoekers aan de Formule 1 in Zandvoort een aantal dagen zullen blijven hangen in en om de badplaats.

Reacties