Heemskerk komt met afvalpas voor ondergrondse containers restafval

Foto: Wim Meijer Fotografie

HEEMSKERK – In de periode september tot en met oktober gaan de bestaande ondergrondse restafvalcontainers op slot. De containers zijn dan alleen nog te openen met een afvalpas.

De gemeente Heemskerk wil het scheiden van afval bevorderen en het ontstaan van restafval zoveel mogelijk beperken. Daarom gaat de komende tijd het een en ander veranderen in de manier van afval inzameling. Eén van de veranderingen is het afsluiten van de ondergrondse containers voor restafval.

De ondergrondse containers in Heemskerk gaan wijk voor wijk op slot. Een voorlopige planning is te vinden op www.heemskerk.nl/afvalpas. Op de website is ook meer informatie te lezen over de afvalpas en wat u moet doen als u geen pas heeft.

Sticker op de ondergrondse container
Voordat de containers in een wijk op slot gaan informeert HVC de mensen die nu de ondergrondse containers gebruiken per brief. In de brief staat alle informatie over het afsluiten van de container in de buurt. Een week voordat de container daadwerkelijk op slot gaat, wordt een sticker op de container geplakt om aan te geven per wanneer die container ook echt afgesloten wordt.

Voor een aantal vragen over het afsluiten van de containers is op www.heemskerk.nl/afvalpas een antwoord te vinden. Als uw vraag er niet bij staat, stuur dan een e-mail naar [email protected]

Reacties