Kennemer Bloemenshow in d’Evelaer van start met bloemkeuring

Kweker Leo Langendijk haalt hoogste scrore met Symphorcarpos Magical Lemon and Lime; basisscholen met ‘het Groene Hart’ maken indruk met creatieve bloem- en groentestukken.

In het kader van de Kennemer Bloemenshow in Buurtcentrum d’Evelaer hebben vier veilingmeesters van Royal Flora Holland zo’n 80 inzendingen , bloemen en potplanten, gekeurd.

Vrijdagavond 13 september heeft de over-all winnaar de wisseltrofee in ontvangst mogen nemen. Kweker Leo Langendijk,  met de Symphorcarpos (sneeuwbes) Magical Lemon and Lime,  had met 9.46 de allerhoogste in score.
De prijs voor de bijzondere teeltprestatie ging naar de Gebroerders Molenaar met de Helianthus (zonnebloem) Starburst Panache.

Wat opviel waren de prachtige inzendingen in de categorie buitenbloemen die er zeer verzorgd uitzagen, ondanks de warmte en de storm in juli.

Het Groene Hart
Ook de 7 inzendingen van de basisscholen met ‘het Groene Hart’ werden gekeurd door de veilingmeesters. Daarbij werd gekeken naar creativiteit, kleurgebruik en vakmanschap. Het laatste was door kinderen al goed opgepakt. De creaties getuigden van een grote betrokkenheid hoe ons voedsel groeit en bloeit

Basisschool de Zilvermeeuw maakte een prachtig ‘bloemstuk’ van groentes uit de eigen schooltuin.  goed voor een 1e prijs met 9.0  punten.Dit weekend zijn er in en om Buurtcentrum tal van activiteiten rond de Kennemer Bloemenshow. Het is zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen! www.evelaer.nl voor het programma.

1e prijs binnenbloem Celosia Argentea ‘No 9’ 9.42  fa van Egmond

1e prijs buitenbloem Aconitum napellus 9.42 Jos Beentjes

1e prijs potplant Astilbe Pearls 9.32 pnt  Harry Verduin

1e prijs lelies Lilium Gatemaco 9.45 A & L Duin

Reacties