Zonnepanelenactie gemeente Heemskerk direct succes

Foto: Pixabay

Zelf energie opwekken is een van de maatregelen die goed is voor zowel het milieu als voor ieders portemonnee. Na drukbezochte bewonersavonden, waar ruim 450 bezoekers aanwezig waren, hebben ruim 510 inwoners van de gemeente Heemskerk een offerte voor de aanschaf van zonnepanelen aangevraagd.

Op de bewonersavonden heeft Duurzaam Bouwloket inwoners van de gemeente Heemskerk meer verteld over terugverdientijden, optimale dak-ligging, btw-teruggave en de voordelen van deze inkoopactie. Wie meer wilt weten kan kijken op www.duurzaambouwloket.nl/actieheemskerk. Ook wie niet aanwezig was op de bewonersavonden kan een offerte aanvragen.

In 2018 hebben bijna 600 huiseigenaren van deze inkoopactie gebruik gemaakt. Sindsdien besparen zij met gezamenlijk meer dan 6.300 zonnepanelen direct op hun energiekosten en dragen ze bij aan de energietransitie.

Regionale aanbieders
Met deze actie biedt een collectief van regionale zonnepanelenleveranciers inwoners van Heemskerk de mogelijkheid om zonnepanelen in te kopen en te laten installeren tegen een zeer gunstige prijs. Wanneer men zich aanmeldt, maken zij een aanbod op maat, waarbij geheel vrijblijvend en gratis één van de specialisten langskomt voor vakkundig advies. Tevens kan men met dit aanbod de btw terugvragen bij de belastingdienst. Dit wordt binnen deze actie gratis verzorgd door een administratiekantoor.

EcoHeemskerk
In Heemskerk wordt de actie gesteund door de lokale energiecoöperatie EcoHeemskerk. Iedereen die gebruik maakt van het actieaanbod wordt gratis lid van EcoHeemskerk voor de periode van één jaar. Voor meer informatie zie www.ecoheemskerk.nl.

Deelname
Deelnemen? Via www.duurzaambouwloket.nl/actieheemskerk kan men zich tot 30 maart 2020 vrijblijvend inschrijven. Het actietraject gaat direct van start wanneer men zich inschrijft.

Goede voorbereiding voor een aardgasvrije woning
Het isoleren van de woning en het installeren van zonnepanelen zijn twee populaire maatregelen om een woning te verduurzamen. Maar ook belangrijke maatregelen in aanloop naar 2050 wanneer woningen aardgasvrij moeten zijn. De maatregelen zijn populair, omdat een geïsoleerde woning een enorme bijdrage levert aan het comfort van een woning. Zonnepanelen dragen ook gemakkelijk bij om de energierekening omlaag te krijgen. Op de website van het Duurzaam Bouwloket kunnen inwoners terecht voor meer informatie en onafhankelijk advies voor het verduurzamen van de eigen woning.

Reacties