Armoedebeleid Heemskerk: Iedereen doet mee!

Foto: Gemeente Heemskerk

HEEMSKERK – Het armoedebeleid in Heemskerk kan simpeler en beter. Daarom start de gemeente Heemskerk de campagne ‘Iedereen doet mee’. Met een video, folder en website willen we op zoveel mogelijk verschillende manieren inwoners bereiken die financiële ondersteuning nodig hebben.

Aftrap
Johan Rotteveel, lid van de Participatieraad Heemskerk en wethouder Gaatze de Vries geven samen de aftrap voor de campagne. De Participatieraad Heemskerk heeft meegedacht over het begrijpelijk maken van de inhoud van de campagne en de uitingen. De Vries:” Elk jaar kunnen de inwoners met een laag inkomen een bedrag krijgen om mee te kunnen doen in de samenleving. Bijvoorbeeld voor maatschappelijke, sportieve en culturele activiteiten van kinderen. We willen dat ze daar gebruik van maken. Daarom benaderen we elk jaar de groep die al bij ons bekend is om hen te wijzen op de mogelijkheden. Maar we gaan daarnaast actief op zoek naar mensen die dit ook zouden kunnen gebruiken. En daar helpt deze campagne bij.”

Folder en social media
Met de folder, video en website ‘Iedereen doet mee’ willen we op zoveel mogelijk verschillende manieren inwoners bereiken die financiële ondersteuning nodig hebben. In de folder en op de website staat een goed leesbare tekst en we maken gebruik van duidelijke pictogrammen. Zo kunnen zoveel mogelijk inwoners de informatie begrijpen. Ook starten we een campagne via onze social media. En kunnen inwoners de video via Youtube bekijken. Dat kan via de website. Hierin wordt duidelijk uitgelegd welke regelingen er zijn.

Meer informatie?
Ga voor meer informatie naar de website www.heemskerk.nl/iedereendoetmee. Of haal de folder in het gemeentehuis. Binnenkort liggen de folders ook bij verschillende organisaties en instanties in Heemskerk.

Reacties