Nova-studenten Frederique Franssen en Scott van der Himst winnen 10e Bokkedoorns Award

Scott van der Himst en Frederique Franssen, winnaars van de Bokkedoorns Award 2022
Scott van der Himst en Frederique Franssen, winnaars van de Bokkedoorns Award 2022
Foto: Aangeleverd

Studenten Horeca van de Nova College Hotelschol deden – na twee jaar niet vanwege corona – mee aan de jaarlijkse en inmiddels tiende masterclass en wedstrijd voor koks en gastheren/gastvrouwen met als hoofdprijs de Bokkedoorns Award.

Op dinsdag 5 april maakte de jury direct na de wedstrijd de winnaars bekend tijdens de feestelijke prijsuitreiking in het Nova Grand Café Restaurant in Haarlem. Gastvrouw Frederique Franssen (22 jaar uit Zandvoort) en kok Scott van der Himst (19 jaar uit Castricum) kunnen deze prestigieuze award aan hun cv toevoegen.

Door onvoorziene omstandigheden konden helaas niet alle studenten meedoen aan de masterclass en wedstrijd. De vijf koks die meededen moesten een crème brulée met garnituur van Citrus bereiden en een mysterie-opdracht naar eigen inzicht uitvoeren, serveren en toelichten aan de jury. De mysterie opdracht voor de koks was: een rode mul fileren. De zeven studenten gastheer/gastvrouw moesten voor het oog van de jury aan tafel een crêpes Suzette bereiden, een fles wijn openen en over 6 glazen gelijkmatig uitschenken en een kaasplateau met bijpassende drank samenstellen. Ook moesten de deelnemers hun vakkennis aantonen door een lijst gastronomische vragen te beantwoorden. Uit beide categorieën kwam één winnaar. Zij ontvingen naast de Bokkedoorns Award, het bijbehorende certificaat, een diner voor twee én een tweedaagse stage in restaurant de Bokkedoorns in Overveen.

De jury van de Bokkedoorns Award bestaat uit Pascal Beeren, chef-kok Roy Eijkelkamp, Haarlems Dagblad journalist Judy Nihof, maître sommelier Niels van Overmeire van de Bokkedoorns, Bourgondisch Lifestyle kaasleverancier René Koelman, Vinites wijnleverancier Henrico van Lammeren en Novadocenten Bart Zandvliet en Annemieke Loek.

De feestelijke uitreiking sloot af met een borrel en hapjes geserveerd door de studenten van de Nova College Hotelschool.

Reacties

Cookieinstellingen