Nationale Opening mbo-jaar 2022-2023, ook bij Nova College

Foto: Nova College

Donderdag 8 september vieren we de Nationale Opening mbo-jaar 2022-2023. Alfa-college, Noorderpoort, Drenthe College, Terra en ROC Menso Alting verzorgen dit jaar gezamenlijk de invulling van de Nationale Opening op de gastlocatie in Hoogeveen. Nova College en Landstede MBO leveren live bijdragen aan het programma.

Nova doet dat vanuit de studio van 3 D Makers Zone in Haarlem. Thema is duurzaamheid. Gasten uit de drie studio’s gaan in op de onmisbare, duurzame bijdrage van mbo’ers aan vraagstukken als duurzaamheid en de energietransitie.

Bij het Nova College geven Erdogan Öztürk, opleidingsmanager, en Dana Dekker, 3e jaars student een toelichting op de opleiding Junior Consultant duurzaamheid. Deze opleiding speelt in op de energietransitie en is ontwikkeld samen met het bedrijfsleven.

Edward Straus, programmamanager Smart Maintenance van Nova en Bart de Vries, onderhoudstechnicus bij Facta praten over de onderwijsmodule Slim onderhoud voor studenten van verschillende technische opleidingen, maar ook voor werkenden in het kader van leven lang ontwikkelen.

Het mbo doet ‘t
De 61 scholen voor middelbaar beroepsonderwijs bereiden jongeren en volwassenen voor op hun start of vervolg in onze maatschappij. Het mbo bestaat uit verschillende typen onderwijs. Op die manier kunnen scholen onderwijs bieden aan een zo’n breed mogelijke doelgroep, van 16 tot en met 67 jaar: iedereen is welkom en kan er beroepsonderwijs volgen, passend bij het individuele niveau en interesses. Het mbo focust op het behalen van een beroepsdiploma, op een leven lang ontwikkelen en op burgerschap. Bedrijfsleven en onderwijs werken nauw samen om de opleidingen in inhoud en aanbod goed aangesloten te houden op wat de arbeidsmarkt vraagt.

De mbo-talkshow is te volgen op youtube.com/ditismbo.

Reacties

Cookieinstellingen