Wandelen tijdens Nacht van de Nacht in Beverwijk en Heemskerk

Foto: Charles Duijff / NME

BEVERWIJK / HEEMSKERK – Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 29 oktober 2022. Tijdens de Nacht van de Nacht wordt er in het hele land aandacht gevraagd voor het belang van een donkere nacht en de gevolgen van lichtvervuiling.

Onnodige verlichting zorgt voor verspilling van energie en verstoring van de natuur. Ervaar het donker tijdens de Nacht van de Nacht in Beverwijk en Heemskerk met bijzondere avondwandelingen!

Wandeling met gids vanaf de Ganzenvijver in Beverwijk
Vanaf de parkeerplaats bij de Ganzenvijver in Beverwijk start een wandeling met een gids. Tijdens de excursie wordt er van alles verteld over licht, lichthinder en de natuur in de nacht. De excursie duurt ongeveer 60 minuten. Er start een wandeling om 19.00 uur en om 20.15 uur. Voor deze excursie meldt u aan via www.nmebeverwijkheemskerk.nl/nachtbeverwijk2022 . De excursie is geschikt voor deelnemers vanaf 8 jaar en ouderen die goed ter been zijn. Denk aan passende kleding. In totaal zijn er 50 plaatsen beschikbaar. Honden zijn niet toegestaan.

Wandeling met boswachter vanaf Oudendijk in Heemskerk
Vanaf parkeerplaats Oudendijk wandelt u met een boswachter van PWN door het beschermd natuurgebied. De boswachter neemt u mee naar de mooiste stekjes in dit gebied. Tijdens deze wandeling komt u langs experts die u vertellen over het nachtleven van dieren, lichthinder en de sterrenwereld.

Er zijn in totaal 8 wandelingen gepland met de starttijden: 19:00 uur, 19:15 uur, 20.30 uur en 20.45 uur. De wandeling duurt ongeveer 60 minuten en is ruimte voor 160 bezoekers. Voor deze excursie dient u zich aan te melden via www.nmebeverwijkheemskerk.nl/nachtheemskerk2022.

De excursie is geschikt voor deelnemers vanaf 8 jaar en ouder die goed ter been zijn. Voor deze excursie is een duinkaart verplicht, deze kunt u aanschaffen bij de PWN automaat op de parkeerplaats. Honden zijn niet toegestaan.

Laat het donker donker
Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is. Zaklampen zijn niet toegestaan. Denk aan het milieu en kom op de fiets!

Reacties

Cookieinstellingen