Kinderen als ‘levend standbeeld’ tijdens World Living Statues Festival

ALKMAAR – Tijdens het World Living Statues Festival afgelopen weekend in Alkmaar waren het niet alleen de volwassen acts die de aandacht opeisten van de vele duizenden toeschouwers. Ook de ‘Kids Statues’ bleek een succesnummer. Tientallen kinderen hadden zich opgesteld op en rond het Bolwerk en zorgden voor een ‘beeldige’ expositie.

Film (klik hiervoor op bovenstaande hoofdfoto): Charles Duijff / foto’s: Wim Meijer)

Grote bewondering voor al die volwassen straatkunstenaars met hun letterlijke vorm van ‘beeldende kunst’. Maar wat voor hen moeilijk is, is voor kinderen wellicht nog veel moeilijker: STILSTAAN! Probeer ’t maar eens: een paar minuten bewegingsloos blijven staan, zodanig dat mensen gaan twijfelen of je wel ‘echt’ bent. Het is een kunst op zich, voor kinderen in het bijzonder. Toch bleken er tijdens het World Living Statues Festival toch een aantal kinderen te zijn die gespeend moeten zijn van iedere vorm van ADHD en het op kunnen brengen om uren achtereen hun ‘beeldige’ act op te voeren.Gelukkig is het wel zo dat ze niet 100% stil hoefden te staan, want ieder beeld had zo z’n eigen act die beweging vroeg.

Onder de tientallen jeugddeelnemers een aantal bijzondere artistieke acts, die zomaar bij de volwassenen mee hadden kunnen dingen voor de prijzen. Nu was er een aparte prijs voor jeugd en die ging naar een betoverend mooie Harry Potter.

De redactie van Nieuw.NL maakte ook een rondje langs alle jeugdacts en maakte bijgaande beeldimpressie.

(klik HIER voor de complete fotoserie van het World Living Statues Festival)

Reacties

Cookieinstellingen