WereldLichtjesDag in de Dorpskerk Heemskerk

Foto: Aangeleverd

HEEMSKERK – Elke 2de zondag in december, dit jaar op zondag 11 december,  wordt WereldLichtjesDag gehouden. Op deze dag steken mensen over de hele wereld om 19.00 uur een kaarsje aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Op deze manier gaat er een golf van licht over de wereld en wordt er 24 uur lang stilgestaan bij dit verdriet.

Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind, voor altijd in je hart en gedachten. De wereld wordt zo letterlijk een beetje lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Voor de vierde keer wordt  in Heemskerk een WereldLichtjesDag georganiseerd. Het thema van de bijeenkomst is “Wij denken aan jou”. Op zondag 11 december bent u vanaf 18.15 uur van harte welkom in de Dorpskerk te Heemskerk, het programma zelf begint om 18.45 uur. Er is muziek van het koor Recreation en er zijn woorden van troost.

Iedereen is welkom: ouders, grootouders, broers en zussen, vrienden en vriendinnen, en iedereen die zich hiermee verbonden voelt. De organisatie verzoekt een ieder die een kaarsje wil aansteken, om zelf een potje en een waxinelichtje mee te nemen. Na de bijeenkomst is er gelegenheid tot napraten onder het genot van een kopje koffie, thee of limonade  .

Meer informatie via de Facebook-pagina (zoek op Wereldlichtjesdag Heemskerk) of via e-mail [email protected]

Reacties

Cookieinstellingen