55+

‘Sandsation’: >100 jongeren ontdekken strandnatuur Noord Holland begeleid door deskundigen

Speciaal voor jongeren heeft ‘het Groene Strand’ in Noord Holland het event ‘Sandsation’ In Bloemendaal aan Zee georganiseerd. Het Groene Strand is een samenwerking tussen Landschappen NL, Stichting Duinbehoud, IVN Natuureducatie, Stichting Anemoon en Vogelbescherming Nederland, om natuur en natuurbeleving terug te brengen op de Nederlandse stranden.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff. Openingsfoto: v.l.n.r. Marijke van Langen (Landschap N Holland) , burgemeester Bloemendaal Elbert Roest en stagiair Landschap Noord Holland Jonas Kepers.

Jonas Kepers organiseerde deze geweldige natuurbeleving in het kader van zijn stage-opdracht. Dit event werd mede mogelijk door financiële steun van de gemeente Bloemendaal. Meer dan 100 jongeren hebben zich aangemeld en ontdekten onder begeleiding van diverse natuur-deskundigen ‘onverwachte natuur’ op het Noord Hollandse strand van Bloemendaal. D.w.z. voor hen onverwacht, want ze werden bijgestaan door experts die alles weten van het strand ecosysteem, van duinvorming en over van alles wat op het strand voorkomt, of kan voorkomen. Zondag 15 januari was de eerste van stormachtige dagen die nog zouden volgen. De opening werd verricht door Jonas Kepers en burgemeester Roest (zie openings filmpje) Vanwege de harde wind verzamelde iedereen omstreeks 13:00 uur in de luwte. Uiteraard werd gezorgd voor een gezonde start van de ‘inwendige mens’Als klap op de vuurpijl gaf wereldrecordhouder ‘vogels kijken’ Arjan Dwarshuis een lezing over strandbroeders. Dit zijn vogels die voorheen op het strand broeden, maar het nu heel moeilijk hebben door grotere drukte en verstoring door strandbezoekers. De lezing door Arjan Dwarshuis (hieronder) verdient extra aandacht, waarvan de redactie van Nieuws.nl op korte termijn een apart artikel zal publiceren!Van dit event werden meerdere foto’s gemaakt. Hierna volgt een link naar een foto-album, waaraan later ook de foto’s m.b.t. de lezing van Arjan Dwarsdeur worden toegevoegd. KLIK HIER voor het fotoalbum

Reacties

Cookieinstellingen