Programma 42e Heemskerkse Filmdagen bekend

Foto: Aangeleverd

HEEMSKERK – Op vrijdag 27 januari is het weer zover: filmliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens de Heemskerkse Filmdagen. Het festival wordt voor de 42e keer georganiseerd door het team van Filmhuis Heemskerk. Tot en met woensdag 1 februari kun je bij Podium Laurentz genieten van de beste (inter)nationale films van dit moment, soms wel vier op één dag.

De eerste film op het programma is het Zweedse succes ‘Triangle of Sadness’. Deze satire op de superrijken van regisseur Ruben Östlund was de grote winnaar bij de European Film Awards, werd met een Gouden Palm bekroond en wordt getipt voor de Oscars. Filmhuis Heemskerk vertoont de film op vrijdagmiddag en zaterdagavond.

Vrijdagavond 27 januari om 20.00 uur is de officiële opening van de Filmdagen. Daarbij wordt ‘Las Bestias’ gedraaid. Dit Spaanse drama verbeeldt een even klassiek als actueel thema: hoe ga je om met verandering en met het onbekende? Een zinderende thriller van regisseur Rodrigo Sorogoyen, die nogmaals te zien is op zaterdagmiddag.

Ook aan de jongere filmliefhebbers is gedacht met twee komische familiefilms: zondagmiddag 29 januari is de muzikale live-actionfilm ‘Wil de Krokodil’ te zien en woensdagmiddag 1 februari kun je kijken naar de nieuwste animatie uit de Disney Studios: ‘Strange World’.

Op woensdagmiddag is ook een moment gereserveerd voor de ‘Filmdagen Favoriet’: de best bezochte film van het festival wordt om 16.00 uur nogmaals gedraaid. Een van de kanshebbers op de titel is de Amerikaanse documentaire ‘She Said’ van Maria Schrader met in de hoofdrollen Zoe Kantor en Carey Mulligan. Zij spelen de twee onderzoeksjournalisten van de New York Times die met hun artikelen het grootschalige seksueel misbruik in Hollywood aan het licht brachten en de #Metoo beweging ontketenden.

Eveneens gebaseerd op een waargebeurd verhaal is ‘Zee van Tijd’ van de bekende Nederlandse theaterregisseur Theu Boermans. De film vertelt het verhaal van een jong stel dat niet alleen een kind, maar ook elkaar verliest. Lichter van toon en ook op de werkelijkheid gebaseerd, zijn ‘The Lost King’ van Stephen Frears over de ontdekking van het geraamte van Richard III en ‘Blind Ambition’ over vier mannen uit Zimbabwe die de internationale wijnwereld op de kop zetten.

Wijnproeverij
Na afloop van de film zondagmiddag presenteren we in samenwerking met wijnkenner Jeremy Bos een wijnproeverij!

Alle films worden vertoond in Podium Laurentz in het centrum van Heemskerk. In de filmzaal is gedurende het gehele festival een expositie van posters van de Filmdagen, gemaakt door kunstenaar Gerard Strik. Hij ontwierp ook het affiche voor deze editie.

Programma 42e Heemskerkse Filmdagen           

 • vrijdag 27 januari om 16.00 uur                Triangle of Sadness
 • vrijdag 27 januari om 20.00 uur                Las Bestias
 • zaterdag 28 januari om 11.30 uur            The Lost King
 • zaterdag 28 januari om 14.00 uur            She Said
 • zaterdag 28 januari om 16.30 uur            Las Bestias
 • zaterdag 28 januari om 20.00 uur            Triangle of Sadness
 • zondag 29 januari om 11.30 uur               Zee van Tijd
 • zondag 29 januari om 14.00 uur               Wil de Krokodil (familiefilm)
 • zondag 29 januari om 16.30 uur               Blind Ambition
 • zondag 29 januari om 20.00 uur               She Said
 • maandag 30 januari om 20.00 uur           Zee van Tijd
 • dinsdag 31 januari om 20.00 uur              The Lost King
 • woensdag 1 februari om 14.00 uur          Strange World (familiefilm)
 • woensdag 1 februari om 16.00 uur          Filmdagen Favoriet
 • woensdag 1 februari om 20.00 uur          Blind Ambition

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op: www.decirkelheemskerk.nl.

Reacties

Cookieinstellingen