Nova College CIOS nomineert Kras Sport als Beste leerbedrijf

Steven Prins van Kras Sport op de IJsbaan in Haarlem met een stagiaire van CIOS Nova College
Steven Prins van Kras Sport op de IJsbaan in Haarlem met een stagiaire van CIOS Nova College
Foto: Nova College

NOORD HOLLAND – Nova College CIOS Haarlem Hoofddorp nomineert Kras Sport als beste leerbedrijf voor de verkiezing Beste leerbedrijf van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Kras Sport biedt elk jaar 15 eerstejaars CIOS-studenten een stageplek aan bij de schaatslessen en 5 studenten voor de zwemlessen. Kras Sport denkt mee en heeft een eigen opleidingsplan. Als studenten niet kunnen schaatsen is dat geen probleem.

Yvonne Bos, stagecoördinator bij CIOS Haarlem Hoofddorp: ‘De filosofie van Kras Sport sluit precies aan bij het CIOS. De studenten beginnen met een opleiding, ze leren schaatsen en lesgeven. In de kerstvakantie organiseert Kras Sport vakantiecursussen, een mooi moment voor de studenten om ervaring op te doen met hun eigen groepen. Je ziet de studenten een enorme groei doormaken. Dat is zo mooi.’ Bij de zwemlessen gaat dat anders. Yvonne vervolgt: ‘Onze studenten hebben dan een belangrijke rol voor bijvoorbeeld kinderen die bang zijn om onder water te zwemmen. Ze kunnen een kind dan een-op-een onder hun hoede nemen.’ De praktijkopleiders Steven Prins en Corrie Wendt van Kras Sport hebben zelf een sportopleiding gedaan en ze leiden graag hun collega’s van de toekomst op. Ze zijn heel vereerd met de nominatie.

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) organiseert jaarlijks de verkiezing Beste leerbedrijf van het jaar. Een deskundige jury gaat alle genomineerden per sector beoordelen. Uit deze sectorwinnaars wordt het Beste leerbedrijf bepaald. De bekendmaking is 13 mei 2024 tijdens het mbo Ambassadeursgala. Met veel enthousiasme zetten leerbedrijven zich ieder jaar in om studenten op te leiden in hun bedrijf. De praktijkervaring die studenten daar opdoen is van enorme waarde voor hun verdere loopbaan. Het Nova College vindt het daarom belangrijk de inzet van erkende leerbedrijven onder de aandacht te brengen.

Cookieinstellingen