Informatiebijeenkomst over IJmond Business Boxing Gala

Foto: Cardio Fitness Beverwijk

IJMOND – De aankondiging van het eerste Business Boxing Gala in de regio IJmond heeft heel wat reacties losgemaakt. Mensen uit het bedrijfsleven, die zich gewoonlijk niet met boksen bezighouden, krijgen de unieke kans hoe het is om zelf in de ring te staan en een heuse partij te vechten.

In de aanloop naar dat moment worden ze door professionals klaargestoomd tijdens een intensief voorbereidingstraject. Peter Mourits (39) is een van de mensen die zich voor deelname aan het IJmond Business Boxing Gala heeft aangemeld. Hij vertelt waarom hij hiertoe besloot.

In het dagelijks leven is Peter Mourits directeur bij Wijcker Groen, een bedrijf dat zich bezighoudt met tuinaanleg en groenonderhoud. Peter geeft leiding aan een team van 25 medewerkers, zijn werk speelt zich voornamelijk af op kantoor. Om gezond en fit te blijven, traint hij drie maal in de week bij Cardio Fitness Beverwijk. Daar hoorde hij van het plan om voor de regio IJmond een eigen versie van het Business Boxing Gala te organiseren. ,,Dit is een unieke kans om een keer mee te doen, dus ik heb mezelf direct aangemeld. Het zal wel wat aanpassingen in mijn schema vergen. Ik moet bepaalde dingen laten en daar zal ik even mijn draai in moeten vinden, maar ik ga er voor 120 procent voor.’’

Een andere mindset
Een bokser volgt in de aanloop naar een partij een spartaans trainingsschema, bedoeld om op het moment suprême in topvorm te zijn. Niet alleen moet er veel getraind worden, ook is de voeding een belangrijk aspect. Een strak voedingsplan is niet alleen goed voor het leveren van een topprestatie, maar komt de gezondheid in het algemeen ten goede. ,,Het is een andere mindset, de knop moet om’’, realiseert Peter zich. Hij is echter vastberaden om er een succes van te maken: ,,Als je ja gezegd hebt, dan moet je er ook wel echt voor gaan!’’

Peter Mourits (foto: Cardio Fitness Beverwijk)

Informatiebijeenkomst
Het IJmond Business Boxing Gala is ontstaan vanuit een samenwerking tussen de sportscholen Tinca Tinca uit IJmuiden en Cardio Fitness Beverwijk. Op deze twee locaties worden de deelnemers voorbereid op de grote dag: 8 juni 2024. Dan zullen de deelnemende zakenmensen uit de regio IJmond elkaar in de boksring treffen in Sporthal Zeewijk in IJmuiden. Inschrijven is nog steeds mogelijk. Wie vooraf wat meer informatie wil hebben, kan zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst in Sporthal Zeewijk aan de Planetenweg 301 in IJmuiden op donderdag 18 januari. Het aanmeldformulier is op www.ijmondbusinessboxing.nl te vinden.

Cookieinstellingen