Daar Gaatze: vandaag met Harry Anderies

HEEMSKERK / BEVERWIJK – Sinds september presenteert Gaatze de Vries voor IJmond Nieuws de nieuwe serie ”Daar Gaatze “. In deze serie praat hij met ”ongewone”, gewone IJmonders, die het zelf heel normaal vinden wat zij doen, maar veel betekenen voor een ander of voor de samenleving. Mensen die het verdienen om eens in het zonnetje gezet te worden!

In deze vierde aflevering gaat Gaatze de Vries in gesprek met Harry Anderies. Harry is een betrokken Beverwijker die het initiatief heeft genomen om in zijn wijk een prettigere leefomgeving te creëren door de medeburgers daarin te betrekken.

Het meest nadrukkelijk kwam hij in beeld toen hij Burgerparticipatie IJmond opstartte in de tijd dat er nogal wat problemen waren in de Pilotenbuurt en het Europaplein. Hij was dan ook de initiatiefnemers van de zogenaamde Lichtjestocht.

Door de coronacrisis kwam het initiatief op een wat laag pitje te staan. Dat had alles te maken met het niet samen mogen scholen, waardoor ook gezamenlijke acties niet mogelijk waren. Inmiddels ligt dien periode gelukkig achter ons en is Harry weer volop bezig om zijn initiatief, het stimuleren van de sociale cohesie op straat.

Cookieinstellingen