De Mattheus Passie met Noraly Beyer als verteller in Beverwijk

Foto: Aangeleverd

BEVERWIJK – Op zaterdag 30 maart komt het ensemble Musica Extrema naar het Kennemer Theater in Beverwijk met de ‘De Mattheus Passie’ , een van de grootste muziekwerken van de klassieke muziek, vertolkt in een gedurfde en verfrissende bewerking. Een unieke uitvoering waarin klassieke muziek en Latijns- Amerikaanse muziek elkaar ontmoeten.

Theatermaker Jan Rot († 22-04-2022) maakte de Nederlandse vertaling waarin op indrukwekkende wijze het verhaal van de evangelist wordt verteld. Na het overlijden van jan Rot heeft oud-nieuwslezeres Noraly Beyer de rol van verteller op zich genomen.
Zang: Claudia Patacca (sopraan) en Joost van Tongeren (bariton)
De veelzijdige sopraan Claudia Patacca heeft haar sporen verdiend op de diverse opera- en concertpodia in binnen- en buitenland. Ze werkte met dirigenten als Jaap van Zweden, Ed Spanjaard en Simon Rattle en vertolkte rollen als Donna Anna en Rosalinde.

De bariton Joost van Tongeren (1973) legt zich toe op het uitvoeren van het klassieke lied, oratoria, opera en ook lichte muziek. Joost werkte als solist en ensemblezanger meerdere seizoenen mee aan de verkorte versie van Bachs Matthaüs Passion, verteld door Edwin Rutten.

Musica Extrema
De muziek wordt verzorgd door het orkest Musica Extrema, welke sinds haar oprichting een ontwikkeling heeft meegemaakt die op zijn minst opmerkelijk te noemen is. Het orkest heeft op praktisch alle grote- en kleine concertpodia van Nederland gestaan, maar ook het buitenland heeft al vaak met dit ensemble kennis mogen maken.

Cookieinstellingen