Laatste infoavond Herenboeren Rorik

Foto: Aangeleverd

BEVERWIJK – Over 2 maanden gaat Herenboeren Rorik officieel van start. Op 16 mei organiseren de initiatiefnemers een laatste infoavond voor geïnteresseerden op landgoed Rorik. Inmiddels zijn meer dan 100 huishoudens lid geworden van deze bijzondere coöperatie, die als doel heeft om een Herenboerderij te realiseren.

Een Herenboerderij is een kleinschalig coöperatief gemengd boerenbedrijf. Een coöperatie van 200 huishoudens is eigenaar en samen hebben ze een boer in dienst die exclusief voor hen, het eten produceert dat ze willen. Denk daarbij aan groenten, fruit, aardappelen, uien en vlees van runderen, varkens en kippen. Een Herenboerderij is 15 tot 20 hectare groot en voedt circa 500 mensen.

Vanaf deze zomer komen de leden van de coöperatie Herenboeren Rorik iedere week naar landgoed Rorik om hun oogst van de week op te halen. Samen zijn ze eigenaar van hun eigen boerderij. Ze weten dat hun eten zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen is geteeld. Samen vormen ze een farming community. Onder leiding van een professionele boer staan ze met hun neus bovenop hun eigen voedselproductie. Het eerste plant- en zaaigoed is met behulp van de leden inmiddels al de grond in gegaan.

De boerderij gaat van start
Vanaf januari dit jaar zijn de initiatiefnemers hard aan de slag om coöperatieleden te werven. Initiatiefnemer van het eerste uur en geboren Beverwijker Bob van der Ploeg: “de afgelopen maanden organiseerden we twee keer per maand een infobijeenkomst. Zo maakten we honderden aanwezigen deelgenoot van onze droom. Zo mooi om al die enthousiaste mensen te zien en spreken.We kunnen niet wachten om te beginnen!”

Op donderdagavond 16 mei om 19:30 uur is de laatste kans om een infoavond bij te wonen. Wil jij duurzaam, lokaal voedsel eten van eigen boerderij? Meld je dan via de website rorik.herenboeren.nl van Herenboeren Rorik aan voor deze bijeenkomst.

Cookieinstellingen