Bomans in Kennemer Theater

Foto: Kennemer Theater

Tijdens zijn leven groeide deze schrijver en columnist uit tot de nationale troetelbeer. In Bomans gaat het publiek met Godfried Bomans terug naar het onbewoonde eiland Rottumerplaat, waar hij op uitnodiging van de publieke omroep een week lang bivakkeert.

Hij vindt het er vreselijk, slaapt slecht en ergert zich aan het gekrijs van de meeuwen. ’s Nachts ligt hij wakker en trekt een bonte stoet herinneren aan hem voorbij: gebeurtenissen uit zijn vroegste jeugd;  zijn carnavaleske optredens op de top van zijn bekendheid en zijn populariteit bij vrouwen, die menigmaal leidde tot een ingewikkelde relatie met zijn geloof.

Dagelijks staat hij in contact met Willem Ruis, die ‘veilig’ aan de overkant in Warffum staat. Vanavond komen deze radiogesprekken tussen Godfried en Willem opnieuw tot leven. Intieme gesprekken, waar geen onderwerp onbesproken blijft

Bomans is voor de Godfried Bomans-fan een feest van herkenning en voor alle anderen een kennismaking met zijn fantasievolle en tijdloze verhalen.

Kaarten vanaf € 23,00 voor zaterdag 16 april om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Reacties

Cookieinstellingen