Lezing over ‘de Rode Baron’ in Fort Veldhuis

Foto: Wikipedia

Op zondag 15 mei houdt Rob Schultze, vooronderzoeker luchtvaartincidenten bij de Rijksluchtvaartdienst, een lezing over de Duitse piloot Manfred Albrecht Freiherr von Richthofen, beter bekend als de Rode Baron.

Was hij echt de beste van alle Azen (bijnaam voor jachtvliegers die veel vijandelijke toestellen neerhaalden)? Waarom zijn gelijkwaardige Azen in vergetelheid geraakt? Werd hij door de Engelse vlieger Roy Brown neergeschoten of werd hij geraakt door vuur vanaf de grond. Rob Schulze behandelt stap voor stap de carrière en het fatale einde van deze beroemde Duitse piloot die zijn bijnaam ‘De Rode Baron’ ontleende aan het feit dat hij vloog in een rode Fokker Driedekker.

Rob Schultze
Spreker Rob Schulze was gedurende zijn werkzame leven vooronderzoeker luchtvaartincidenten bij de Rijksluchtvaartdienst, de huidige Inspectie Leefomgeving en Transport. Na zijn pensioen is hij zijn aandacht gaan richten op de Eerste Wereldoorlog, heeft daarover vele onderwerpen grondig bestudeerd en verzorgd nu regelmatig lezingen.

De lezing op zondag 15 mei in Fort Veldhuis begint om 14.00 uur.

Tentoonstelling
Verder kan men de tentoonstelling “Fort bij Veldhuis 1914-1918” bezoeken. Dit is een door Tom van Hooff ingerichte tentoonstelling met foto’s, documenten en andere voorwerpen die betrekking hebben op de Stelling van Amsterdam en Fort Veldhuis gedurende de Eerste Wereldoorlog, is nog gedurende het gehele seizoen te zien.

Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar en houders van een veteranenpas gratis.

Adres: Luchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis”, Genieweg 1, 1967 PS  Heemskerk.

Reacties

Cookieinstellingen