Mees Heesemans en Joorden Coppens van Nova College Hotelschool winnen Bokkedoorns Award

HAARLEM - Studenten Horeca van de Nova College Hotelschool deden 23 april mee aan de jaarlijkse en inmiddels twaalfde masterclass en wedstrijd voor koks en gastheren/gastvrouwen met als hoofdprijs de Bokkedoorns Award. Direct na de wedstrijd maakte de jury de winnaars bekend tijdens de feestelijke prijsuitreiking in het Nova Restaurant in Haarlem. Van de bediening won Mees Heesemans, die werkt bij leerbedrijven Deplanu en Fris, en van de keuken eindigde Joorden Coppens van leerbedrijf ML als eerste.

Scholieren onderwijsinstellingen Haarlem, Beverwijk en Hoofddorp winnen KHMW Profielwerkstukprijzen

HAARLEM e.o. - Op vrijdag 19 april werden in het Hodshonhuis, de zetel van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, de KHMW Profielwerkstukprijzen uitgereikt. Sinds 2002 stelt de KHMW, het oudste geleerde genootschap van Nederland, jaarlijks twee prijzen van elk € 500,- beschikbaar voor de beste profielwerkstukken havo en vwo van scholen uit Haarlem en omgeving.

Swingend slotconcert kinderen groepen 5 van Otterkolken en Marel

HEEMSKERK - Op de Heemskerkse basisscholen Otterkolken en Marel worden de laatste repetities gedaan en maken de kinderen van de groepen 5 zich klaar voor het hoogtepunt van hun schooljaar. Op zondag 7 april gaan ze muziek maken met een echt orkest en koor. Met NOVA St. Caecilia en het popkoor Let’s Sing geven ze een spetterend slotconcert van hun scholenproject ‘Muziek voor ieder kind’ in de Morgensterkerk te Heemskerk.

Aanmelden op het Dalí College een echt feestje

HEEMSKERK - In voorgaande jaren hadden leerlingen van groep 8 enkele weken de tijd om zich aan te melden voor één van de VO-scholen in de regio. Om leerlingen een betere kans te bieden om een plek te krijgen op de school van hun eerste keuze, heeft de Rijksoverheid sinds dit schooljaar in de week van 25 tot en met 31 maart een nationale centrale aanmeldweek georganiseerd. Het Dalí College in Heemskerk zag daar direct een mogelijkheid en maakte daar op woensdag 27 en donderdag 28 maart een feestje van.