55+

Kennemercollege Havo 3 helpt bij d’Evelaer met een lunch voor ouderen.

Foto: Kennemer College

Klas H3A van het Kennemercollege heeft op donderdag 29 maart geholpen bij het organiseren van een gezellig dagje voor de ouderen.

(door: Kim Esser, Kennemer College H3A)

Op 18 januari zou de klas zich gaan voorbereiden voor deze dag, maar door de flinke storm is dit niet doorgegaan, hierdoor moesten we improviseren. De klas werd in drieën gedeeld. Er was een lunch, toneelstuk en op het laatst nog allemaal spelletjes georganiseerd door de Kennemercollege.

Voor de lunch werden er veel lekkere gerechten gemaakt: soep, eiersalade, fruitsalade en als toetje vlaflip. De drama-docent Veronieke had een kort, maar ontzettend leuk toneelstuk bedacht met de leerlingen. De leerlingen moesten een tas meenemen en met die tas kwam er een heel optreden tot stand. In de tas werd gezocht naar oma d’r gebit, steunkousen, sleutels en nog veel meer hilarische en bekende aspecten van ouderen, waar zowel de ouderen als de leerlingen ontzettend moesten lachen. De laatste groep zetten de tafels op hun plek en begonnen ze te dekken, zodat er een gezellige restaurant ontstond. Alles stond klaar en de ouderen kwamen binnen. De leerlingen hielpen de ouderen met hun jas en de betaling, waarna ze mochten aanschuiven aan een van de tafels waar ook leerlingen zaten.

Er gebeurde van alles: er werd gepraat, rondgelopen met drankjes enhapjes en zelfs ook nog snel afgewassen! Wij vonden het erg leuk! Alleen… het afwassen dan iets minder!Ontzettend leuk berichtje van Piet (65 plusser)

“Bij het binnenkomen in “d’Evelaer” , donderdag 29 maart, werden wij opgevangen door een groep leerlingen van  HAVO-3 Kennemercollege, enthousiaste jongelui, die een grote PAASLUNCH voor de 65 plussers hadden voorbereid. De jongelui hadden hun naamkaartje waar zij zaten op de tafel gezet, om en om zodat wij ouderen er gezellig tussen in zaten. 

Ik had een paar tafeldames Rafia en Kirsten als buurvrouw en ik kan wel zeggen de conversatie klikte met ons. Zij waren zeer geïnteresseerd, zodat wij over en weer ons zegje konden doen. Mijn vrouw had een goed gesprek met Joris, die ook veel wilde weten. Het was gezellig met elkaar en Rafia Fajr vroeg of zij een keer bij ons op visite mocht komen. .Wij hebben helaas zelf geen kinderen, maar vinden het wel leuk deze contacten. Wij nemen de uitnodiging van Rafia Fair heel graag aan. Wij vinden dat mooi, zodat wij hopen nog lange tijd maatjes te kunnen zijn. 

Rafia en ik hebben zelfs al een afspraak gemaakt, zij doet de opleiding voor ICTer, en wil mij wel het een en ander ‘bijsturen’ op de computer. Ook heeft zij net als ik hobby schilderen en tekenen, en ik wil proberen haar dan het perspectief te leren. 

Na het toetje, deden acht leerlingen een toneelstukje, dat geënt was op het leven van oudere mensen. Er stonden 8 tassen op de tafels en dat moest de kamer voorstellen waar deze mensen woonden.

De ene was zijn huissleutel kwijt, en een andere dame zocht naar een gebit, of sjaal die zij om had enz. Hilarisch maar wel van deze tijd. Dat is ook onze toekomst. Leuk en spontaan gebracht waarvoor zij een lang applaus kregen. 

Het was voor ons een gelegenheid, om eens met jonge mensen te praten, hierdoor kwamen ze in een ander daglicht te staan, en lieten zien dat ze ook anders kunnen zijn. Wat een mooi voorbeeld voor andere scholen, om kinderen met ouderen in contact te brengen. Nel en ik verheugen ons op de vriendschap met Rafia.”

Buurtcentrum d’Evelaer
Wat een ontzettend leuke dag was het! We hebben genoten van de combinatie tussen ouderen en jongeren. De ouderen kijken elke maand uit naar de lunch die door d’Evelaer wordt georganiseerd, dit keer i.s.m. de Kennemercollege. Deze ouderen wonen nog zelfstandig, maar zijn wel vaak alleen. Door deze lunches ontmoetten de gasten nieuwe mensen en maken nieuwe contacten. Wij hopen dat er nog veel meer van deze contacten ontstaan  zoals bij Nel, Piet en Rafia. Hoe heerlijk is het om iemand te helpen met iets waar jij goed in bent! Dit geldt voor jong en oud! De volgende lunch is 12 april op www.evelaer.nl vindt u informatie.

Reacties

0