Leerlingen basisschool ontbijten met burgemeester Mieke Baltus

HEEMSKERK – Kinderen van basisschool de Ark, Panta Rhei en Molenhoek ontbeten woensdag 6 november, in het kader van het Nationaal Schoolontbijt, met hun burgemeester in het gemeentehuis. Ook maakten de schoolkinderen kennis met hun burgemeester. Daarbij deed de burgemeester namens de gemeente een donatie aan Het Vergeten Kind, dat centraal staat bij het Nationaal Schoolontbijt.

(videoverslag RTV Heemkserk)

“Hebben jullie honger?” vraagt burgemeester Mieke Baltus aan de leerlingen van basisschool de Ark voordat het ontbijt begint. “Jaaaaa!”, roepen de kinderen terug.

“Ik vind het heel gezellig dat jullie hier in het gemeentehuis komen ontbijten. We hebben dit ontbijt georganiseerd omdat het heel belangrijk is dat je aan het begin van de dag goed eet, want dan krijg je weer energie. Het is gezellig dat we dit met zijn allen doen. Er liggen allemaal lekkere broodjes, dus eet smakelijk allemaal!” En dat deden ze. Ondanks het feit dat er geen hagelslag op tafel was gezet.

Achtentwintig gemeenten

In Noord-Holland gaan in totaal in 28 gemeenten, burgemeesters gezamenlijk ontbijten met scholieren van basisscholen in het kader van het Nationaal Schoolontbijt dat voor de zeventiende keer wordt georganiseerd. B

Samen gezellig en gezond ontbijten

Het Nationaal Schoolontbijt is de week waarin een half miljoen kinderen samen gezellig en gezond ontbijten op 2.750 basisscholen, vinden ook Burgemeestersontbijtjes plaats. Zo geven burgemeester en scholieren samen het gezonde voorbeeld. In totaal doen 250 burgemeesters in het hele land mee.

Het Vergeten Kind

Veel van hen betalen symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrengen met een donatie aan Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn.

Neem de tijd voor je ontbijt!

Zodat deze kwetsbare kinderen weer rust vinden en aandacht krijgen. Om rust en aandacht draait het ook bij deze editie van de ontbijtweek met het thema: Neem de tijd voor je ontbijt!

Reacties