Studenten Nova College Hotelschool Esmée Poulen en Kritthaphong Kerdsomjit winnen Bokkedoorns Award

17 apr , 18:03 Jeugd
nova winnaars bokkedoorns award 2025 small
Nova College

HAARLEM - Studenten Horeca van de Nova College Hotelschool deden 15 april mee aan de jaarlijkse en inmiddels dertiende masterclass en wedstrijd voor koks en gastheren/gastvrouwen met als hoofdprijs de Bokkedoorns Award.

(bron en foto: Nova College)

Na de wedstrijd maakte de jury de winnaars bekend tijdens de feestelijke prijsuitreiking in het Nova Restaurant in Haarlem. Van de bediening won Esmée Poulen, die werkt bij leerbedrijf de Bokkedoorns, en van de keuken werd Kritthaphong Kerdsomjit van leerbedrijf Restaurant Mano eerste.

Twee opdrachten

De koks kregen twee opdrachten. De eerste was een lamsbout met asperge met een aardappel of meelspijs met groenten garnituur van witlof of bospeen naar eigen inzicht bereiden, serveren en toelichten aan de jury. De tweede was een mysterie opdracht die ze pas op de dag van de wedstrijd kregen: twee flensjes bakken. De studenten gastheer/gastvrouw moesten voor het oog van de jury aan tafel een speciale koffie bereiden, wijn proeven en herkennen, wijn uitschenken gelijk verdeeld over 8 glazen en een kaasplateau met bijpassende drank samenstellen. Ook moesten alle deelnemers hun vakkennis aantonen door een lijst gastronomische vragen te beantwoorden en een aantal producten te proeven en herkennen.

Uit beide categorieën kwam één winnaar. Zij ontvingen naast de Bokkedoorns Award, het bijbehorende certificaat, een diner voor twee én een tweedaagse stage in restaurant de Bokkedoorns in Overveen. Bovendien kregen zij een kaasopleiding van Bourgondisch Lifestyle en een fles wijn van Vinites.

Meedoen is al winnen

De jury bestond dit jaar uit eigenaar Pascal Beeren, kok Perre Mast en maîtres Tim Dorissen en Barry Kleijne van de Bokkedoorns, Bourgondisch Lifestyle kaasleverancier René Koelman, Vinites wijnleverancier Henrico van Lammeren, Rungis groenteleverancier Arjan Gossen, Kiek Berger, hoofdredacteur LEVEN! Haarlem, en Nova-docent Annemieke Loek.

Pascal Beeren legt uit wat het voor de studenten betekent om mee te doen aan deze wedstrijd: ‘Meedoen is niet alleen een uitdaging; het is ook uitermate leerzaam. Met elkaar de strijd aangaan schept een band en vergroot praktijkvaardigheden. Er zijn geen verliezers. Meedoen is al winnen en degene die zich het meest onderscheidt, gaat met de Bokkedoorns Award naar huis. Deelname vormt bovendien een mooie aanbeveling op het CV. Daar willen we deze studenten, onze toekomstige collega’s graag bij helpen. De afgelopen jaren hebben ruim 250 Novastudenten de kans gekregen om bij ons in het restaurant hun diploma te behalen, mede dankzij de goede wisselwerking tussen de opleiders én ons bedrijf als praktijkinstituut. Inmiddels heeft het merendeel van deze studenten een vaste baan in de lokale, landelijke en internationale gastronomie. Onderzoek wijst bovendien uit dat 15% van alle studenten die bij ons stage hebben gelopen nu werkt in sterrenrestaurants. Wij feliciteren de winnaars van de Bokkedoorns Award 2025!’