Mening over Associatieverdrag met Oekraïne op de Heemskerkse markt

Foto: Youtube / 251tv

Morgen, woensdag 6 april, gaat Nederland naar de stembus. Althans… Nederland kàn naar de stembus. Want of dat nu ook echt massaal gaat gebeuren is nog maar de vraag. Oordelend naar de reacties op de markt kun je daar je twijfels over hebben.

(Bron: 251TV)

Tenminste 30% van de  stemgerechtigden zal moeten komen opdraven om de uitslag van het referendum überhaupt geldig te laten zijn. En het is nog maar de vraag of we dat gaan halen. Want als we de reacties zo op een rijtje zetten dan lijkt ’t erop dat het thema ‘Associatieverdrag met Oekraïne’ niet echt lééft onder de bevolking. En voor zover het wèl leeft, dan lijkt het lang niet iedereen duidelijk.

Eén ding valt wel op: terwijl onze regering probeert duidelijk te maken dat het echt níet gaat om een deur open te zetten voor toetreding van Oekraïne naar de Europese Gemeenschap, de meeste ondervraagden lijken er toch van overtuigt dat met een ‘Ja’ bij het referendum, het toch ooit die kant opgaat, en dat sluit behoorlijk aan bij de landelijke peilingen.

Meer 251TV-producties (TV uit de hele regio twee-vijf-een) zijn te bekijken via YouTubeFacebookTwitter en Ziggo Kanaal 42 (digitaal) of Kanaal 45 (analoog).

Reacties

Cookieinstellingen