Sms-service bij incidenten A9 en Wijkertunnel tijdens renovatie Velsertunnel

Foto: Wim Meijer Fotografie

Tijdens de renovatie van de Velsertunnel snel op de hoogte van incidenten op de A9 en de Wijkertunnel dankzij de nieuwe sms-alert van Rijkswaterstaat. Abonneer je nu op de gratis service en krijg de updates direct op je telefoon. Sms ‘A9 aan’ naar nummer 3669.

Knelpunt Wijkertunnel
Als de Velsertunnel vanaf 15 april negen maanden dicht is, is de route via de A9 en Wijkertunnel de meest gebruikte omleiding. Als daar een groot incident gebeurt, is vertraging onvermijdelijk. Om weggebruikers zo snel mogelijk op de hoogte te brengen en ervoor te zorgen dat minder verkeer richting het knelpunt rijdt, stuurt Rijkswaterstaat tijdens de renovatie van de Velsertunnel sms-alerts uit.

Aan- en afmelden
Wil je tijdens de renovatie van de Velsertunnel gratis waarschuwingen per sms ontvangen bij grote incidenten in de Wijkertunnel of op de A9? Sms dan ‘A9 aan’ naar telefoonnummer 3669. Afmelden kan eenvoudig door ‘A9 uit’ te sturen naar 3669.

Alleen grote incidenten
Rijkswaterstaat stuurt alleen een alert uit bij grote incidenten waarbij de verwachte vertraging langer is dan een uur. Bij veelvoorkomende files tijdens de spits of kleinere incidenten die snel verholpen zijn, gaat geen bericht uit. Kijk dus wel voordat je de weg op gaat op ijmondverkeer.nl en gebruik here.com

Reis uitstellen of andere route
Op het moment dat er een alert uitgaat, hoopt Rijkswaterstaat dat weggebruikers hun reis uitstellen of een alternatieve route kiezen. Als weggebruikers vóór vertrek op ijmondverkeer.nl kijken, zien ze direct waar het vaststaat, wat de actuele reistijd op de routes in de IJmond is en hoeveel vertraging er is. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om hun standaard navigatiesysteem in de auto uit te zetten en here.com te gebruiken om vooraf de route te bepalen (let op here.com is geen navigatie).

Meer informatie
Op de projectpagina A22: renovatie Velsertunnel vind je meer informatie over de renovatie van de Velsertunnel. Heb je vragen over hoe je tijdens de tunnelsluiting kunt reizen? Op https://www.facebook.com/velsertunnel en via https://twitter.com/velsertunnelrws beantwoorden we die zo goed mogelijk. U kunt ook bellen naar de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.

Reacties

Cookieinstellingen