Jan en Cora vieren jubileumfeest Groene Ezel met actie voor Gambia-project JP Thijsse College

Foto: Jenny van Stein

Vandaag, zaterdag 13 oktober, vierde de Heemskerkse kringloopwinkel De Groene Ezel het 25-jarig bestaan met een eigen versie van ‘Tussen Kunst En Kitsch’.

Klanten konden hun op zolder gevonden ‘schatten’ meenemen naar de winkel en door de twee (inmiddels dankzij RTV IJmond bekend) experts Jan en Cora op waarde laten schatten.Behalve de taxatie kregen de klanten vandaag 25% korting op het gehele assortiment en stond voor iedereen een hapje en een drankje klaar. Die hapjes en drankjes werden verzorgd door leerlingen van het Jac. P. Thijsse College. En dat was niet toevallig. De volledige kasopbrengst van deze feestelijke dag werd namelijk ter beschikking gesteld aan het ‘Gambia-project’ van het Castricumse college.Gambia-project
Dertig leerlingen uit 4havo en 5vwo van het JP Thijsse zijn druk bezig met de voorbereidingen en de geldinzameling in december (2018) en februari (2019) met een groep van 15 leerlingen naar Gambia te gaan om daar vrijwilligerswerk te doen op de Mansa-Colley Bojang school in Jalanbang. Hier wordt hard gewerkt aan het maken van een nieuw klaslokaal, het verven van schoolgebouwen, cement mengen, bakstenen maken en waterleidingen aanleggen.

Op dit moment worden er (sport)lessen voorbereid, achtergrond informatie over Gambia opgezocht en worden er zo veel mogelijk sponsors gezocht om geld op te halen om dat bij de school in Gambia te besteden. Een van die sponsoren is dus De Groene Ezel.

Hoeveel deze jubileumdag van de Groene Ezel aan kasgeld heeft opgeleverd is op dit moment nog niet bekend. Zeker is dat Janb en Cora zich konden verheugen over volop belangstelling, interessante stukken om te taxeren, even bovenal heel veel blije gezichten, die op zich al voldoende motivatie bieden voor de volgende 25 jaar.

RTV IJmond
Uiteraard was ook RTV IJmond aanwezig bij de jubileumviering van De Groene Ezel. De reportage daarvan is binnenkort te zien op RTV IJmond en zal ook worden gedeeld op Nieuws.nl. Als voorproefje maakte Jenny van Stein van RTV IJmond alvast onderstaande foto-impressie. Alle foto’s bij dit artikel zijn van haar afkomstig.