Team Spirit profileert zich uitstekend tijdens achtste clubkampioenschap

Foto: Photostudio Ken

De leden van Team Spirit Beverwijk hebben goede zaken gedaan tijdens het achtste clubkampioenschap. Bij twintig partijen kwamen kickboksers van het team in actie en daarvan werden er dertien gewonnen.

Bij de jeugdleden was de progressie in een aantal gevallen zeer duidelijk zichtbaar. Ook de drie toppartijen, waarin respectievelijk Mustafa Benlyazid, Jaimy Tan en Jos van Belzen in actie kwamen, eindigden in een overwinning voor Team Spirit. Mellony Geugjes versloeg in een MMA-gevecht Naomi Tataroglu.

Voor Mellony Geugjes was het gevecht tegen Naomi Tataroglu een bevestiging dat ze in haar sportcarrière op de juiste weg zit, maar tegelijk ook een leermoment. Na afloop van de partij, die ze met winst afsloot, liet ze weten dat vooruit is gegaan en deze vorm van vechten inmiddels beter begrijpt, maar dat ze ook nog de nodige verbeterpunten heeft ontdekt. Voor Mustafa Benlyazid (‘Moes’) was het nog even spannend of hij de kracht kon vinden om zijn tegenstander Jamie van Leeuwen te verslaan. Al vroeg in het gevecht kreeg hij een harde leverstoot, waar hij wel even last van had. Hij wist zich echter uitstekend te herstellen, ontweek een linker hoekstoot van Van Leeuwen en sloeg vervolgens zijn opponent met rechts knock-out. Beelden van deze partij zijn op de pagina van Team Spirit Beverwijk op Facebook te bekijken.Jaimy Tan kwam uit tegen Gino Girbaran en zette meteen de eerste ronde op zijn naam. In de tweede ronde maakte hij de klus af door een technische knock-out. Jos van Belzen, dit keer uitkomend in de categorie tot 74 kilogram, had een geduchte tegenstander tegenover zich staan: Jeroen van Diemen. Het werd een mooie partij, waarin Jos weliswaar gedurende drie rondes de sterkste was, maar wel alles uit de kast moest trekken omdat Van Diemen zich een harde tegenstander toonde, die heel wat kon hebben. Het lukte Jos uiteindelijk in de derde ronde om als winnaar uit de ring te stappen. Heel anders verliep de partij helaas voor Jaimy van der Meer. De 17-jarige kickbokser van Team Spirit Beverwijk ging het duel aan met de drie jaar oudere Thijn Boer en werd daarbij knock-out geslagen. Hoewel de wedstrijd voor Jaimy veelbelovend begon, bleek hij uiteindelijk niet tegen de kracht van zijn opponent opgewassen te zijn.Dat de jeugd van Team Spirit Beverwijk goede progressie maakt, bleek aan alle kanten. De 16-jarige Sebastián Gebbink kwam voor het eerst tijdens een officiële wedstrijd in actie en zette direct een knappe prestatie neer door met grote overtuiging te winnen van de even oude Shota Hansen. Servano de Wit (15) vocht tegen Mohamed Yakoubi (15) en won de partij op punten. De aanwijzingen die hij kreeg van zijn coach pikte hij in de tweede ronde goed op, met als resultaat een aantal mooie combinaties met lange stoten. Groeien in de sport is overigens niet alleen een kwestie van fysiek beter presteren, zo bleek uit het duel tussen Ties Buur (Team Spirit Beverwijk) en Hans van Huis. Ties trof een sterke tegenstander, maar maakte wel goede combinaties en bleek vooral mentaal goede vooruitgang te hebben geboekt. Toch wist hij niet te voorkomen dat zijn tegenstander er met de winst vandoor ging. Ook Daniil Solokov, Kiki Bont, Jesse van der Meer, Anass Abdelfattah en Mitch Lotterman wisten hun gevecht niet te winnen.

Voor Arnoud Spa, Jay de Gier, Dayli Nasibdar, Vanilla van Marsbergen, Kaan Kayis, Ryan Voordouw en Tim Baltus was er wel reden voor een overwinningsfeestje. Tim kreeg overigens in de tweede ronde nog een waarschuwing omdat hij het been van zijn tegenstander te lang vasthield, maar wist zich desondanks goed staande te houden. Het volle wedstrijdschema van dit achtste clubkampioenschap en de grote belangstelling van het publiek tonen opnieuw aan dat kickboksen, zeker in Beverwijk, sterk aan populariteit wint. De volgende editie van het clubkampioenschap staat in de planning voor zondag 24 februari 2019.

0