Stefan de Vrij huldigt jeugdspelers ODIN ’59 na overwinning sterk bezet jeugdtoernooi

Foto: HSV ODIN '59

Afgelopen zaterdag, 16 juni, heeft het jeugdteam JO11-1 van ODIN ’59 de 3e editie gewonnen van de Stefan de Vrij Cup in Ouderkerk aan de IJssel.

Onder toeziend oog van Stefan de Vrij (International en speler van Inter Milaan) sleepten de jongens van trainer Willem van Gastel de toernooi overwinning uit het vuur.

Weg naar de finale
Op het complex van v.v. Spirit gingen de Heemskerkse jeugdspelers de strijd aan met maar liefst 36 topteams. Na de opening van het toernooi waarin alle ploegen officieel werden gepresenteerd volgde de poulefase met 8 wedstrijden per team. De jonge talenten van ODIN ’59 kwamen deze wedstrijden ongeschonden door en wisten alles te winnen. Via de kwartfinale bereikten ze de halve finale die, na een zenuwslopende wedstrijd en penalty’s, uiteindelijk in winst voor de geel-blauwe formatie eindigde.

Finale en prijsuitreiking
De gewonnen halve finale was een mooie opmaat voor de eindstrijd die onder toezend oog van vele toeschouwers plaats vond. Dit keer werd het een zinderende wedstrijd tegen het sterke VOC uit Rotterdam. Na een snelle Heemskerkse voorsprong kwamen de Rotterdammers knap terug in de wedstrijd (1-1). Daarna volgde een unieke apotheose. Hoewel de scheidsrechter het winnende doelpunt in eerste instantie ontging werd de 2-1 even later alsnog aan ODIN ’59 toegekend. De zeer sportieve supporters van VOC vlakbij het doel gaven namelijk aan dat het een zuiver doelpunt was en dus was de ontlading bij de Noord-Hollanders groot. Nadat de naamgever van het toernooi, International Stefan de Vrij, de cup met de grote oren persoonlijk overhandigde kon de wisseltrofee voor minstens een jaar mee naar Heemskerk. Een mooie afsluiting van het seizoen waarin de cupwinnaars ook al 2x promoveerden. Namen selectie
Trainer Willem van Gastel, leider Marcel Hendriks Alessio Bazzano, Efe Cakmak, Brian van Excel, Tobias Haveman, Kas Hendriks, Steef Majoor, Jort Oldenburger, Noah Oort, Mees van Rennes, Kai van der Stelt, Aranyan Visvalingam

Reacties