ODIN’59 wil woensdag geschiedenis schrijven tegen FC Emmen

Voor het eerst in de clubhistorie speelt ODIN’59 in de tweede ronde van het KNVB bekertoernooi. Komende woensdagavond proberen de Heemskerkers zich te plaatsen voor de derde ronde ten koste van FC Emmen.

Dat het team van Richard Plug er niet alleen voor staat mag duidelijk zijn, want maar liefst drie bussen met supporters gaan mee naar Stadion De Oude Meerdijk om hùn ODIN’59 te steunen

Over de kansen om daadwerkelijk FC Emmen aan de kant te schuiven maakt Richard Plug zich weinig illusies. Natuurlijk had hij ook Ajax, Feijenoord of PSV kunnen treffen, maar ook Emmen is eredivisie en als je dan toch moet verliezen, dan liever thuis tegen een echte topclub.

Slechte generale
Nu is het bijna een gegeven dat een slechte generale vaak een goed voorteken is. Wat dat betreft kan ODIN’59 weer enige kans worden toegedicht, want het thuisduel tegen Jong FC Groningen mondde gistermiddag, zaterdag 27 oktober, uit in een kansloze 2-5 nederlaag.

“Dit komt wel even naar binnen”, aldus Plug na afloop van die wedstrijd tegen mediapartner NH Nieuws. “We zijn vandaag aan alle kanten overbluft en overklast. En Emmen is nog wel een paar klassen beter dan Jong FC Groningen, dus daar word je niet vrolijk van. Maar goed, iedere wedstrijd staat op zich.”

Het was de derde opeenvolgende verliespartij voor de derde divisionist. Trainer Dick Lukkien van FC Emmen was één van de toeschouwers op de tribune.

Voorbeschouwing RTV IJmond
Afgelopen week maakte RTV IJmond een voorbeschouwing op de wedstrijd van komende woensdag tegen FC Emmen en interviewde onder andere trainer Richard Plug en doelman Barry van Dijk (Klik op de hoofdfoto voor de reportage)

0