IJmondrun vrijdagavond 8 april vanaf paviljoen Noordzee aan IJmuider strand

Foto: Wim Meijer Fotografie

In het kader van de Roparun, organiseren de IJmondrunners vrijdag 8 april a.s. de IJmondrun: een trimloop over een afstand van 10 kilometer en een wandeltocht over 5 kilometer over het strand en door de duinen van IJmuiden.

De start van de loop is om 17.30u vanaf strandpaviljoen Noordzee op het IJmuider Strand (Kennemerboulevard). De inschrijfkosten bedragen € 5,- per persoon, en daarvoor staat dan na afloop ook nog een heerlijke kop soep voor de deelnemers klaar. Opgeven/inschrijven kan via Dit kan via het e-mailadres [email protected]

Paviljoen Noordzee, startpunt van de IJmondrun
Paviljoen Noordzee, startpunt van de IJmondrun

Roparun
De IJmondrun vindt plaats in het kader van de Roparun, een estafetteloop vanuit Parijs en Hamburg naar Rotterdam over een afstand van 560 kilometer, waaraan het team van de  IJmondrunners voor het derde achtereenvolgende jaar deelneemt en die de zaterdag voor Pinksteren van start gaat. Het doel van de Roparun is om, behalve het leveren van een ultieme fysieke prestatie door de deelnemers, vooral ook geld in te zamelen voor palliatieve zorg aan kankerpatiënten.

Het is dit jaar voor de 25e keer dat de Roparun wordt georganiseerd en in die 24 voorgaande edities is er al ruim 67 miljoen euro voor het goede doel binnengehaald. Voor de IJmondrunners, een team van lopers en loopsters uit de regio IJmond, wordt het de derde keer dat ze deelnemen aan dit mega-hardloopevenement.

Banner-2

Reacties

Cookieinstellingen