Heemskerk helpt kleine lokale ondernemers met subsidie coronakosten MKB

Foto: Wim Meijer Fotografie - Pixabay

HEEMSKERK – Vanaf 1 mei kunnen kleine lokale ondernemingen de subsidie coronakosten MKB aanvragen. De gemeenteraad van Heemskerk heeft hiervoor een bedrag van maximaal € 200.000 beschikbaar gesteld. De subsidie kunnen ondernemers gebruiken voor de kosten die zij hebben gemaakt om te voldoen aan de RIVM-richtlijnen.

Wethouder Economische Zaken, Aad Schoorl, is blij met deze regeling. “Er zijn meerdere kleine Heemskerkse ondernemers die in zwaar weer zitten door corona. Zoals de horeca en de mode winkels. En juist die ondernemers willen we helpen met deze éénmalige financiële tegemoetkoming.”

De kleine, lokale ondernemingen, die recht hebben op de subsidie zijn: detailhandel, horeca, hotel, jeugdherbergen, evenementen- en reisorganisaties, kappers, rijscholen, dansscholen, reclamebureaus, fotostudio’s en commerciële indoor fitnesscentra. Als zij een omzetverlies van meer dan 20 procent hebben gehad, kunnen ze een aanvraag doen voor een éénmalige financiële tegemoetkoming. Een tegemoetkoming voor de kosten, die zij hebben gemaakt voor het inrichten van het bedrijf om te voldoen aan RIVM-maatregelen. De subsidie bedragen variëren van € 1.000 tot en met € 2.250.

Meer informatie en voorwaarden verbonden aan de regeling zijn te vinden op de website www.heemskerk.nl/ondernemers. De subsidie kan via de website aangevraagd worden vanaf 1 mei 2021 tot en met 31 juli 2021. Er is aan deze regeling een subsidieplafond verbonden. Toch verwacht de gemeente elke ondernemer te kunnen helpen.

Reacties