Tiny Houses vinden hun plek in Heemskerk

Foto: Gemeente Heemskerk

Drie van de vier mobiele, en grotendeels zelfvoorzienende mobiele woningen geplaatst op locatie aan Rijksstraatweg

Sinds vorig weekend is men aan de Rijksstraatweg druk bezig geweest met het plaatsen van in totaal 4 zogenaamde Tiny Houses. Dit zijn kleine mobiele woningen die voor een groot deel zelfvoorzienend zijn. Er is geen aansluiting op riool, geen gas, geen water en geen elektra. Maar voor dit alles zijn slimme oplossingen bedacht. Inmiddels zijn drie van de vier Tiny Houses geplaatst.Bezwaar
Hoewel het plaatsen van Tiny Houses bij kan dragen aan het woningtekort waren er toch de nodige bezwaren tegen de plaatsing. Zo loopt er nog een bezwaarprocedure van een omwonende tegen de verleende Omgevingsvergunning. De aanvraag van deze omwonende bij de voorzieningenrechter om de plaatsing uit te stellen tot na de uitspraak in de procedure werd echter afgewezen. De voorzieningenrechter stelde zich op het standpunt dat “het geenszins aannemelijk is dat de plaatsing van Tiny Houses hem reële overlast zal geven”.

In het verslag legt de rechter uit dat het terrein van de omwonende in een drukke omgeving ligt aan de Rijksstraatweg nabij een rotonde en dat het grenst aan een bedrijventerrein. Daarnaast zal het aantal bewoners van de Tiny Houses beperkt zijn, gezien het formaat en de inrichting ervan.  

Cookieinstellingen