Egels in je tuin? Maak een egelhuis!

Foto: Michael de Vries

Altijd een aandoenlijk gezicht, een familie egel in je tuin. En daarbij… ze helpen je ook nog bij het gezond houden van je tuin, want het zijn natuurlijke bestrijders van schadelijke diertjes zoals rupsen, slakken en maden.

Alleen komen we nu weer in de tijd van het jaar dat deze stekelige vriendjes best wat hulp kunnen gebruiken. Van oktober tot maart hebben egels namelijk een plek nodig voor hun winterslaap. En daarvoor is een zogenaamd ‘egelhuis’ ideaal. Het biedt beschutting voor de koude van de winter en is meteen een ideale beschermde plek voor moeder egel om haar jongen in groot te brengen.

Alleen, een egelhuis… hoe maak je die? Michael de Vries, natuurfilmer uit Ede, ontwierp zijn eigen egelhuis en maakte er meteen een mooi instructiefilmpje van.

Kortom: heb je ook graag egels in je tuin dan is dit het ‘gedroomde moment’. Immers, de herfstvakantie staat voor de deur dus wat is er nou leuker om samen met kinderen, op basis van de instructies van bijgaand filmpje, een  egelhuis te maken? De Familie Egel zal je er dankbaar voor zijn!

Cookieinstellingen