Honderden leden van Hells Angels en andere motorclubs bezoeken uitvaart IJmuidens lid van de Angels

Foto: Charles Duijff

Zaterdag 14 oktober 2017 rond 12.40 uur naderden honderden leden van Hells Angels en andere motorclubs de begraafplaats en het crematorium van Driehuis Westerveld. Het betrof de uitvaart van een IJmuidense Hells Angel. Motorclubs van binnen- en buiten Europa waren gekomen om afscheid te nemen van hun clubgenoot.

Verderop in dit artikel ook een filmpje van deze gebeurtenis. Klik op de foto’s hieronder om ze te vergroten Deze prachtige begraafplaats in Driehuis Velsen, waar ook Pim Fortuyn tijdelijk werd begraven (Driehuis was ooit zijn woonplaats), heeft ook een landelijk bekend crematorium. Die bekendheid ontleent het ook aan het feit dat dit het oudste crematorium van Nederland is. Het dateert uit 1913. De belangrijkste route er naar toe leidt door een smalle weg in de dorpskern. De stoet met motorrijders vertrok van het clubhuis van de Angels in IJmuiden. De gemeente Velsen en de Politie hadden al via de media gewaarschuwd dat sprake kon zijn van grote drukte rond het middaguur. De uitvaartplechtigheid zou aanvangen om 13.00 uur.      Zie ook het filmpje hieronder van de aankomst (film Charles Duijff)

Door de drukte kozen vele motorrijders er voor hun motor elders te parkeren en wandelend verder te gaan richting de begraafplaats. Bij de motoren bleven enkele clubleden waken bij deze veelal prachtige voertuigen.

Reacties