BeestenBenders uit Heemskerk branden los

Foto: Beestenbende Heemskerk - FB

De brandweer in Heemskerk zet morgen, woensdag 16 mei, de kazernedeuren open voor alle BeestenBenders uit de gemeente.

Deze middag mogen de kinderen hun meest ‘brandende’ vragen stellen en krijgen ze alle ins en outs te zien van het werk als spuitgast. Een spannende ontmoeting waarbij de BeestenBenders ook zelf nog even in actie moeten komen…

De brandweerkazerne aan de Cornelis Groenlandstraat wacht een leger van enthousiaste BeestenBenders in felgeel gekleurde outfits. Vanaf 15.00 uur die woensdagmiddag kunnen de kinderen losbranden met hun vragen en alle geheimen proberen te ontdekken achter het heldenwerk van de brandweerlieden. De voertuigen waarmee de brandweer normaal zo snel kan uitrukken, staan nu even te wachten op voor de kleine bezoekers – die dan natuurlijk meteen zelf achter het stuur kruipen. En hoe het voelt om zelf een brand te blussen, dat ontdekken de kinderen ook: ze leren blussen met de brandweerslang en zelfs oefenen met het redden van een dier. Wie weet, zitten er nog wel een paar natuurtalenten tussen de BeestenBenders, met een veelbelovende toekomst als brandweerman of -vrouw!

De gemeente Heemskerk doet sinds afgelopen najaar mee aan het `leukste leefbaarheidsproject van Nederland’. Het uitje naar de brandweer is voor de BeesteBenders uit Heemskerk een eerste beloning voor al het goede werk dat de meisjes en jongens intussen al verricht hebben.

Het BeestenBende project
De BeestenBende is een gratis ‘club’, voor kinderen van 6 tot 12 jaar uit gemeenten in heel Nederland. Als BeestenBende-lid help je mee om je buurt schoon te houden voor mens én dier. In ieder geval één keer per maand ruimen de kinderen in teams hun eigen wijk op. Elk team heeft minstens één volwassen begeleider. Als blijk van waardering maken de bendeleden in de loop van het schooljaar allerlei spannende (dieren)avonturen mee, binnen en buiten de gemeente.

De BeestenBende is een (wetenschappelijk onderbouwd) concept waarbij kinderen actief invloed hebben op de leefbaarheid van hun buurt. Het initiatief is enige jaren geleden door ‘SBS Het Beste Idee van Nederland’ gekozen bij de beste zwerfafvaloplossingen van Nederland.

Kijk voor meer informatie op www.mijnbeestenbende.nl.

Reacties

article
16749
BeestenBenders uit Heemskerk branden los
De brandweer in Heemskerk zet morgen, woensdag 16 mei, de kazernedeuren open voor alle BeestenBenders
https://heemskerk.nieuws.nl/algemeen/16749/beestenbenders-heemskerk-branden-los/
2018-05-15T09:37:36+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/143/2018/05/15093648/169.jpg
Algemeen, Jeugd