Burgemeesters IJmond schenken ‘Staalmeesters’ aan Tata Steel

“Mooi oranje met een iets donkere tint, en dat is precies de kleur van gloeiend staal”; we hebben het over de nieuwe tulp ‘Staalmeester’, in 12 jaar gekweekt door Jos Beentjes.

Vandaag werd de tulp aangeboden door de drie burgemeesters van de drie IJmondgemeenten aan de directie van Tata Steel Nederland in het kader van het 100-jarig jubileum van het staalbedrijf.

De IJmond staat voor een uniek en historisch bedrijfsleven. Staal, aardbeien en veel andere landelijke producten komen uit de gemeenten Velsen, Beverwijk en Heemskerk. Uiteenlopende bedrijfstakken maar stuk voor stuk pijlers  waarop de economie van de IJmond draait. Vandaag vielen ze samen op een bijzondere manier.Staalmeester
De drie IJmond-burgemeesters Martijn Smit (Beverwijk), Mieke Baltus (Heemskerk) en Frank Dales (Velsen) schonken maar liefst 1000 tulpen aan de directie van het jubilerende Tata Steel Nederland. Duizend tulpen, speciaal gekweekt door de Heemskerkse bollenkweker Jos Beentjes, die maar liefst 12 jaar energie stopte in het realiseren van de tulp, die eerder dit jaar werd gedoopt onder de naam ‘Staalmeester’.

Jos Beentjes vertelt over het kweken van tulpen, en over de ‘Staalmeester’ in het bijzonder.

De bollen werden overhandigd op het festivalterrein van Tata Steel, het centrum van de Centennial-feesten van de afgelopen weken, waar een hele club van trotse mensen bij elkaar stonden: de directie van het 100-jarige Tata Steel met Theo Henrar als boegbeeld, de drie burgemeesters met de tulpen als ‘dat andere mooie product uit de IJmondgemeenten’, en natuurlijk Jos Beentjes, die het resultaat van 12 jaar werk een hoofdrol zag innemen bij de jubileumviering van Tata Steel.

Overdracht van de tulpen door de drie burgemeesters aan de directie van Tata Steel

Keukenhof
De ‘Staalmeester’ is wereldwijd geregistreerd en is het komende voorjaar ook in de Keukenhof te bewonderen. Honderdvijftig ‘Staalmeesters’ zullen daar hun debuut maken ten overstaan van het internationale miljoenenpubliek dat de wereldberoemde bloementuin jaarlijks bezoekt.

gallery
20210
Burgemeesters IJmond schenken ‘Staalmeesters’ aan Tata Steel
“Mooi oranje met een iets donkere tint, en dat is precies de kleur van gloeiend
https://heemskerk.nieuws.nl/algemeen/20210/burgemeesters-ijmond-schenken-staalmeesters-aan-tata-steel/
2018-10-05T21:25:16+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/143/2018/10/05212948/5I5A7358.jpg
Staalmeester, Tata Steel, tulp
Algemeen, Nieuws