Jongerenwerker start boodschappenservice WelschapSocius Express

De huidige coronacrisis brengt niet alleen veel problemen met zich mee, het brengt in veel gevallen ook het beste uit mensen boven. Dagelijks zien we mooie initiatieven ontstaan om elkaar te helpen. Een van die initiatieven: de boodschappenservice WelschapSocius Express

De WelschapSocius Express is een initiatief van Michel Zwaga, jongerenwerker bij Welschap Welzijn. Doordat nu alle activiteiten van het jongerenwerk zijn stilgelegd om de verspreiding van het coronavirus teen te gaan, heeft Michel nu een concept ontwikkeld waarmee hij toch op een supersociale manier zijn tijd kan inzetten om anderen te helpen. Die anderen zijn dan met name de mensen die niet in staat zijn om zelf boodschappen te doen, meestal omdat ze behoren tot de meest kwetsbare groepen.

Sinds afgelopen week heeft Michel dus een boodschappenservice onder de naam  WelschapSocius Express. Wat Michel hoopt is dat meer vrijwilligers bij hem aansluiten zodat zoveel mogelijk mensen op deze manier kunnen, worden geholpen.

Gisteren ging IJmond Nieuws langs bij Michel voor een interview waarin hij vertelt hoe alles in z’n werk gaat. Klik op de hoofdfoto bovenaan dit artikel voor het interview.

Cookieinstellingen