Zestig jaar drogisterij Rozenbroek in Heemskerk

Foto:

HEEMSKERK – Drogisterij Rozenbroek vierde op 2 januari 2022 haar 60-jarig bestaan. Een moment om bij stil te staan voor de broers Menno en Sander Zegwaard, die de bekende familiezaak aan de Deutzstraat 22 in Heemskerk runnen.

“De viering van het jubileum is een ode aan onze moeder en tante. Zij hebben een mooie winkel achtergelaten die wij nu al enige tijd voortzetten” aldus de broers. Ooit waren hun moeder en tante ‘Flora en Atie Rozenbroek’, de eigenaren. In 1962 namen zij de drogisterij over van wijlen de heer Schipper en diens vrouw, die in 1928 een drogisterij annex schilderbedrijf begon.De drogisterij was indertijd 12 vierkante meter groot. Na verschillende verbouwingen kende het een grootte van 150 vierkante meter en vervolgens 200 vierkante meter. Inmiddels bedraagt het winkeloppervlak bijna 400 vierkante meter.”

De drogisterij is in de jaren zestig uitgebreid met een foto-afdeling welke gerund werd door Gerrit, de man van Flora, die in 1968 de zaak kwam versterken.  De foto-afdeling wordt nu alweer een tijd voortgezet door Menno. Aanvankelijk werkte ook de zus van Menno en Sander, Mirjam, in de zaak mee. Zij had de schoonheidssalon onder haar hoede,  maar besloot zo’n vijf jaar geleden haar eigen pad te kiezen en zelfstandig verder te gaan.

“We hebben een pedicure en schoonheidsspecialiste in dienst en die zetten de werkzaamheden voort. Ook is ons assortiment  inmiddels flink uitgebreid.  Het aandeel vitamines, voedingssupplementen en geneesmiddelen is zeer uitgebreid, met merken als Golden Naturals en Orthica.  De parfumerie afdeling is rijk vertegenwoordigt met geuren van Dsquered2, Karl Lagerfeld, Coach en nog veel meer. En ook kunt u bij ons terecht voor een natuurlijk product als Weleda en plasticvrije producten van HappySoaps en We love the Planet, maar ook voor een biologisch product als N.A.E.“

De kennis en ervaring van de broers Zegwaard en hun personeel is groot. Daar moeten zij het ook van hebben. Sander: “Daarmee, durf ik best te zeggen, onderscheiden wij van de grote ketens. Wij kunnen klanten informatie en advies van producten geven die ze niet elders krijgen. “Wij nemen daar wel de tijd voor”

Drogisterij Rozenbroek is inmiddels een begrip in Heemskerk en omstreken. Een zelfstandig winkelbedrijf, weliswaar aangesloten bij de formule ‘Bewust Beter’, maar waar alles in principe te verkrijgen is.  “En als wij een artikel op dat moment niet in huis hebben, dan zorgen wij dat het er zo snel mogelijk is. Verder kunnen klanten online via onze webshop artikelen bestellen en bent u slecht ter been of heeft u geen tijd, dan brengen wij uw bestelling kosteloos aan huis.”

Cookieinstellingen