Vijf redenen om direct je rijbewijs te halen

Foto: Unsplash - Sofia EgyOm

Stel je voor. Je bent net 16,5 geworden. Of 17 of 18 of 43, het maakt niet uit! Als je nog niet bent begonnen met het volgen van rijlessen, dan is dit het moment! Het nu halen van een rijbewijs heeft namelijk zo ontiegelijk veel voordelen, dat je eigenlijk wel gek moet zijn om niet direct dat roze kaartje te bemachtigen.

Dit artikel is te kort om alle voordelen te kunnen benoemen, maar we hebben er wel vijf voor je.

  • Nu krijg je het meeste waar voor je geld
    Een rijbewijs heb je voor het leven, of in ieder geval tot je heel oud bent en echt niet meer veilig de weg op kan. Hoe eerder je het dus haalt, hoe langer je er plezier van zult hebben. En dus hoe goedkoper het halen van je rijbewijs per jaar dat je ervan kan genieten is! Tel daarbij op dat door inflatie alles duurder wordt, en het is heel simpel: als je het meeste waar wilt voor je geld, begin je liever vandaag dan morgen.
  • Ultieme vrijheid
    Altijd weer aan je ouders moeten vragen of ze je willen halen of brengen. Of altijd afhankelijk moeten zijn van het ov om ergens te kunnen komen. Dat is met een rijbewijs voorgoed voorbij! Vanaf dat moment bepaal je zelf waar je gaat, hoe lang, en wanneer. En wist je dat je met de auto vanuit Nederland ook in bijvoorbeeld Spanje en Oostenrijk kunt komen?
  • Hoe jonger je bent, hoe sneller je leert
    Je bent nooit te oud om te leren autorijden, maar ga er maar vanuit dat het makkelijker en sneller gaat als je jonger bent. Dit heeft te maken met iets wat we neuroplasticiteit noemen: het vermogen van je brein om nieuwe connecties te maken. En hoe ouder je wordt, hoe meer dit vermogen afneemt.
  • Een betere baan
    Voor veel banen is het hebben van een rijbewijs op z’n minst een pré. Soms is het zelfs verplicht, zoals wanneer je veel naar klanten toe moet. Wil jij dus je kansen op een goede baan en een leuk salaris aanzienlijk vergroten? Zorg dan dat je snel leert autorijden!
  • Fileflirten
    En last but definitely not least: autorijden maakt je woest aantrekkelijk! En daar hoef je echt geen Lamborghini voor te rijden. Ga maar eens op een willekeurige doordeweekse ochtend in je eentje in de file staan. Wedden dat je binnen de kortste keren in een vette fileflirt beland?

Heb jij nog geen rijbewijs en woon je in de buurt van Alkmaar, Heerhugowaard, Bergen en Heiloo? Of je nu 16,5 bent of 65 of iets daar tussenin: dit is het moment om te beginnen met het volgen van rijlessen. De eerste proefles is bovendien helemaal gratis, bij autorijschool Goedhart.

Cookieinstellingen