Eindelijk weer op Nieuwjaarsdag met z’n allen de Noordzee in! Da’s pas cool!

Foto: Wim Meijer Fotografie

WIJK AAN ZEE – Hij is weer terug van weggeweest: we hebben het over de Nieuwjaarsduik. Als we hoofdsponsor Unox mogen geloven dan kiezen er volgende week, op 1 januari 2023, zo rond de 50.000 mensen, verdeeld over 157 locaties, het ruime, en vooral koude (6 graden!) sop van de Noordzee.

Veel gekker kunnen we het niet bedenken: We zijn nog maar nauwelijks bekomen van een slopende Nieuwsjaarsnacht, de restanten vuurwerk liggen nog na te smeulen, en wij stappen, met niets anders aan ons lijf dan een zwembroek en een oranje Unox-muts, het veel te koude water in van de Noordzee of ander ‘open water’. Dat vinden wij leuk! Vooral nu, nadat we twee jaar lang niet mochten vanwege corona.

Een van de populaire duiklocaties in de regio IJmond/Kennemerland is Wijk aan Zee. In eerdere edities waren het steeds rond de 2000 deelnemers die na een uitgebreide warming-up de zee bestormde, om wellicht nóg sneller weer terug te rennen van handdoek, kleding en erwtensoep.

Hoeveel deelnemers straks op zondag 1 januari 2023 n Wijk aan Zee te water gaan is even afwachten. Maar dat het weer ouderwets supergezellig gaat worden kan gewoon niet anders.

Kijk hieronder voor het programma voor de Nieuwsjaarsuik in Wijk aan Zee:

Programma

  • 14:15 Tent /kleedkamers open
  • 14:45 Warming up
  • 14:50 Sluiting inschrijvingen

Parkeren: In het dorp is het druk met auto’s, zorg dat je op tijd thuis vertrekt zodat je een parkeerplaats dichtbij hebt. Parkeren kan op de Rijckert Aertszweg boven, wanneer deze parkeerplaats vol is kan er op het weiland geparkeerd worden.

Reacties

Cookieinstellingen