Jubileumjaar Keukenhof van start met uitgifte postzegelvel ‘Keukenhof 75 jaar’

Foto:

LISSE – Vandaag, vrijdag 1 maart, heeft PostNL een postzegelvel Keukenhof 75 jaar uitgegeven ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van bloemententoonstelling Keukenhof. Dat gekozen is voor 1 maart is niet alleen omdat deze dag de meteorologische lente begint, maar vooral ook omdat het de dag is waarop destijds het startsein voor de bloemententoonstelling is gegeven.

Foto’s en tekst Wim Meijer, film John van der Wal (Youtube 023TVonline)

Met inzet van generaties bevlogen mensen is Keukenhof in 75 jaar uitgegroeid tot een internationale attractie. Wereldwijd een begrip en belangrijk voor de sierteeltsector en de toeristische sector.

Vandaag vond dus de eerstedaguitgifte van het postzegelvel Keukenhof 75 jaar plaats.  Noud Wegman, Directeur Commercie Mail PostNL en Sandra Bechtholt, Directeur Keukenhof verrichtten samen de officiële handelingen. Nadat Noud Wegman het allereerste postzegelvel had overhandigd aan Sandra Bechtholt schreven ze ieder een kaart, frankeerden deze met een Keukenhofzegel en deponeerden hun kaart in de speciaal voor de ingang van Keukenhof opgestelde brievenbus.Maud van Rossum
Het vel Keukenhof 75 jaar telt 6 postzegels in 3 verschillende ontwerpen, gemaakt door grafisch ontwerper Maud van Rossum uit Amsterdam. De hoofdrol op de postzegels is weggelegd voor de voorjaarsbloemen iris, narcis en tulp. Op de postzegels staat de waarde-aanduiding internationaal 1 voor post tot en met 20 gram met een internationale bestemming.Bekijk en beluister hieronder het filmpje van John van der Wal

55 duizend kaarten met ‘de groetjes uit Keukenhof’
Het postzegelvel ‘Keukenhof 75 jaar’ heeft een oplage van 100.000 en zal gedurende de periode dat Keukenhof is geopend ook in het park verkrijgbaar zijn. En dat is geen overbodige luxe, want er worden door al die bezoekers/toeristen (zo rond de 1,4 miljoen per jaar) heel wat ansichtkaarten vanuit het park verstuurd, zo rond de 55 duizend. Het kan dan ook niet anders dan de dat creaties van Maud van Rossum in de komende maanden hun weg vinden over de hele wereld.Postzegeluitgifte bij bijzondere gebeurtenissen
Voor PostNL is de uitgifte van een speciaal  postzegelvel een gebeurtenis die zo’n twintig keer per jaar plaatsvindt, vaak gekoppeld aan een bijzondere gebeurtenis, zoals vorig jaar in het kader van Sail Den Helder en 10 jaar Koning van Willem Alexander, terwijl voor dit jaar ook 60 jaar André van Duin nog op het programma staat.  Weliswaar is door het internet de ‘papieren post’ flink afgenomen, toch is ook de postzegel niet weg te denken. En is het niet voor het verzenden van post, dan is het wel voor de verzamelaars die er nog altijd wereldwijd zijn. Het postzegelvel ‘Keukenhof 75 jaar’ zal dan ook lang niet altijd z’n weg vinden naar de brievenbus, maar ook naar menig album van de alleen al 33 duizend filatelisten in Nederland.

Start jubileumjaar
Voor Keukenhof is de uitgifte van postzegelvel ‘Keukenhof 75 jaar’ het startschot voor het jubileumjaar. De echte officiële opening van het jubileumseizoen is op dinsdag 19 maart. Dan zal hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet de 75e de openingshandeling verrichten. En op donderdag 21 maart gaan om 08.00 uur de hekken open voor de eerste échte bezoekers.

Tot en met zondag 12 mei is het park dan open en zullen er een flink aantal speciale activiteiten plaatsvinden in het kader van het jubileum, zoals een expositie met allerlei Keukenhof-gerelateerde voorwerpen zoals schilderijen, schoteltjes, borden, vazen, blikken, boeken, puzzels, awards, inzenderborden, etc. Kortom: allerlei attributen die het verhaal van 75 jaar Keukenhof in beeld brengen.

Nieuws.nl en 023TVonline waren vandaag aanwezig bij de presentatie van de nieuwe postzegels en maakten deze reportages en interviewde ook enkele van de hoofdrolspelers.

Cookieinstellingen