Expositie “De verbeelding verbeeldt” van Jeroen Brugman geopend in Gemeentehuis Heemskerk

Zaterdagmiddag, 13 mei, heeft wethouder van Cultuur Aad Schoorl in het Gemeentehuis van Heemskerk de expositie “De verbeelding verbeeldt” van grafisch beeldend kunstenaar Jeroen Brugman geopend.

(foto: Wim Meijer Fotografie)

Stichting Kijk! Organiseert viermaal per jaar een expositie van professioneel werk in het Gemeentehuis, en is er ook dit keer weer in geslaagd om met een unieke tentoonstelling te komen. “De verbeelding verbeeldt” toont een selectie van droge naald prenten op acrylglas van Jeroen Brugman.

Jeroen Brugman
Beeldend kunstenaar Jeroen Brugman is in 2009 “cum laude” afgestudeerd op de studie “Autonome beeldende kunst”met als specialisatie Grafiek. Tijdens zijn studie ontdekte hij dat grafiek en tekenen hem onbegrensde variatie en mogelijkheden tot experiment bood om zijn gedachten uit te drukken.

Voldoende ‘kleur’
Jeroen gebruikt voornamelijk zwart, wit en grijstinten omdat er voldoende “kleur” in zit. Voor zijn gevoel leidt veelvuldig kleurgebruik teveel af van de intentie en expressie in zijn werk. Wanneer hij verschillende kleuren gebruikt liggen die altijd in elkaars verlengde.

Jeroen: “Tijdens het werkproces ontstaat er vaak een conflict met de materialen welke verbeeldingen opleveren met onverwachtse elementen. Het uiteindelijke compromis wat ik sluit met het verbeelde resulteert in een uniek beeld wat ik nooit van te voren heb kunnen bedenken”.

De expositie van Jeroen Brugman is vanaf vandaag tot en met 8 juni gratis te bezichtigen in de publiekshal van het Gemeentehuis van Heemskerk (tijdens openingsuren). Kijk voor meer informatie over Jeroen Brugman op zijn website: http://www.jeroenbrugman.com/

Klik op de hoofdfoto voor een fotoserie van van de opening en van het tentoongestelde werk

Cookieinstellingen