Gezond uit de bijstand (of andere uitkering)

Foto: Fit4u2

Op 2 november is fitness- en gezondheidscentrum Fit4u2 (gevestigd in de wijk Zuidbroek-Oosterwijk)  gestart met het project ‘Gezond uit de bijstand.

De deelnemers aan het project hebben om verschillende redenen momenteel geen werk maar willen graag weer actief deelnemen aan de maatschappij. Fit4u2 helpt hen daarbij .

Sportief en sociaal onder de mensen
Een van de deelnemers: “Wat fijn dat wij een doel krijgen aangereikt om weer onder de mensen te komen, met mensen die in hetzelfde schuitje zitten, dat wij tips en adviezen krijgen en dat je met elkaar dingen kan delen met betrekking tot financiën en hoe je de dagen actiever kan indelen. Iedere donderdagochtend worden wij eerst van 11 tot 12 uur aan het werk gezet met een leuke groepsles en dan drinken wij nog een kopje koffie of thee na.”

Het team van Fit4u2 helpt de mensen graag die het financieel minder hebben om op een sportieve manier weer deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Samen met de gemeente, het Sociaal Team van Welschap en de andere projecten van GIDS wil Fit4u2 de doelgroep die financieel (door uitkering) nauwelijks kan rondkomen weer een kans geven in de maatschappij.

Meer informatie aanvragen of jezelf aanmelden kan via [email protected] of 0251-233783.

Fit4u2 is een van de acht projecten die in Heemskerk van start zijn gegaan met behulp van de subsidie ‘Gids, Gezond in de stad’. De komende weken stellen deze projecten zich graag voor.

Cookieinstellingen