Regionetwerk maakt zich sterk voor een gezond vitaal IJmond

Foto: Vitaal IJmond

‘Samen bereiken we meer, daarom slaan we de handen ineen om IJmond een gezondere regio te maken. We gaan onder meer persoonsgerichte voorzieningen bieden en zetten ons gezamenlijk in om overgewicht terug te dringen.’

Met deze woorden lanceerde Patricia Esveld, voorzitter Raad van Bestuur Heliomare, afgelopen woensdag het nieuwe Alles is gezondheid…-regionetwerk Vitaal IJmond. In het Rode Kruis Ziekenhuis ondertekenden tien organisaties de beloften van het netwerk, dat onderdeel uitmaakt van het samenwerkingsverband Alliantie IJmond.

Met positieve gezondheid als vertrekpunt, bundelen GGD Kennemerland, de Viva! Zorggroep, Heliomare, Dijk en Duin, het Rode Kruis Ziekenhuis en Huisartsenvereniging Midden-Kennemerland hun krachten om samen te bouwen aan duurzame goede gezondheid voor alle inwoners van de regio Midden-Kennemerland. Op het gebied van onder meer zingeving, welzijn, participatie en sport belooft het netwerk inwoners van de regio passende voorzieningen te bieden om ze te helpen een kwalitatief hoogwaardig leven te leiden met zoveel mogelijk zelfstandigheid.

Terugdringen van overgewicht
Een ander speerpunt van Vitaal IJmond is het terugdringen van overgewicht en obesitas. Partners van Alliantie IJmond hebben al een ketensamenwerking ontwikkeld om overgewicht bij kinderen aan te pakken. Een groot aantal inwoners van de regio heeft echter nog een ongezonde levensstijl, een verhoogde kans op obesitas en daarmee een lagere levensverwachting dan gemiddeld. Vitaal IJmond wil bestaande lokale initiatieven op dit gebied verder ontwikkelen en hierbij samenwerking zoeken met partners uit verschillende sectoren. De partners in Alliantie IJmond: ‘Alleen als we ons vanuit verschillende domeinen richten op gedragsverandering en als we samenwerken met partners uit bijvoorbeeld het bedrijfsleven kunnen we iedereen bereiken en duurzame resultaten bereiken.’

De pledge is een startschot van een nieuw netwerk van samenwerkingspartners, waarin de organisaties onderling kennisdelen, bewoners betrekken bij ontwikkelingen en leren van praktijkervaringen van andere regionale Alles is gezondheid…-netwerken. Het regionetwerk gaat graag de verbinding aan met nieuwe netwerkpartners. Om elkaar te inspireren en te versterken en om samen te komen tot een gezonde en vitale IJmondregio.

Reacties

article
17383
Regionetwerk maakt zich sterk voor een gezond vitaal IJmond
‘Samen bereiken we meer, daarom slaan we de handen ineen om IJmond een gezondere regio
https://heemskerk.nieuws.nl/nieuws/17383/regionetwerk-maakt-zich-sterk-gezond-vitaal-ijmond/
2018-06-08T15:24:55+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/143/2018/06/08152414/ni_201806070955590_z-rkz-1.jpg
Vitaal IJmond
Nieuws, Sport en Gezondheid