Column van de Dag / De Nationale Sportweek!

Foto: Nationale Sportweek

Vandaag de eerst column na de vakantie van Bart Neeft, buurtsportcoach bij Sportservice Kennemerland. Vandaag richt hij zijn aandacht op de ‘Nationale Sportweek’, een week waarin heel veel sportverenigingen hun deuren weer wagenwijd open zetten voor de start van het nbieuwe seizoen.

De Nationale Sportweek (Door: Bart Neeft)

Voor de meeste mensen is de zomervakantie weer voorbij en de scholen zijn weer begonnen. Alle  kinderen krijgen weer wat regelmaat op school na een zomer met veel spel en plezier en hier en daar minder strenge thuisregels. Iedereen kan weer lekker opstarten met het dagelijks leven en met het zetten van persoonlijke sportieve doelen, die misschien een klein beetje verwaarloosd zijn door de zomer-relax-modus. Het dagelijks sporten is dan ook een mooie uitdaging om deze persoonlijke doelen te verwezenlijken.

Vele sportverenigingen komen ook uit hun zomermodus en zijn met hun vrijwilligers weer een nieuw sportseizoen aan het opstarten. Hierdoor kunnen de leden komend seizoen hun hobby weer uitoefenen om ook hun deel van de persoonlijke sport doelen te behalen. NOC*NSF heeft hieraan van 9 tot 17 september de Nationale Sportweek 2017 gekoppeld.  De Nationale Sportweek heeft als doel sporten en bewegen te promoten en laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is.

De Nationale Sportweek valt samen met het moment waarop veel verenigingen en clubs hun deuren opnieuw open zetten. Daarom vieren we tijdens de Nationale Sportweek in september in heel Nederland de start van het nieuwe sportseizoen. Tijdens deze week openen honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren en verzorgen ze sportclinics, -toernooien en -demonstraties. Welke verenigingen in de buurt hun deuren open stellen en welke activiteiten waar zijn, kunt u terug vinden op de site van Nationale Sportweek.nl.

Ook Sportservice Kennemerland is weer begonnen met een nieuw seizoen vol sportactiviteiten. Binnenkort ontvangen alle leerlingen van de basisscholen weer een flyer met het sportaanbod in de maanden september, oktober en november. Hierop staat onder andere het aanbod van de schoolsportagenda, de Jeugdsportpas en de activiteiten van de Buurtsportcoach.

Spelactiviteiten op het Ark-terrein
In de Nationale Sportweek organiseert de Buurtsportcoach Heemskerk op woensdag 13 september van 13.30-15.00 een buurtsportactiviteit op het Ark-terrein aan de Maasstraat met leuke sport en spelactiviteiten. Kinderen van 7-12 jaar kunnen hier gratis aan meedoen. Uiteraard staat het water drinken centraal bij deze activiteit in het teken van JOGG. Ik wens iedereen een goede start met alle activiteiten en heel veel succes met het zetten en behalen van persoonlijke doelen om weer in “shape” te komen. want de uitdrukking is: “een gezonde geest in een gezond lichaam”!

Cookieinstellingen