Anne Frank en Lunetten Heemskerkse Cruyff Court Kampioenen 2018

Foto: Team Sportservice Kennemerland

Op maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 oktober 2018  werd op het Cruyff Court aan de Laan van Assumburg het  ‘Cruyff Court 6 vs 6 toernooi’ gehouden.

Het toernooi, waaraan 23 teams deelnamen van 11 verschillende Heemskerkse basisscholen werden de meisjes van de Lunetten het jongens team van de Anne Frank kampioen.

De organisatie van het toernooi was in handen van de “Heroes of the Cruyff Court”, een groep jongeren die,  voorafgaand aan het toernooi regelmatig bij elkaar kwamen om alles samen met Buurtsportcoach Bart Neeft en jongerenwerker Emile vd Wal voor te bereiden. Dit resulteerde in een goed lopend , gezellig toernooi met naast de wedstrijden nog diverse side events.

Het hardste schot en heel lang ‘hooghouden’
Het hardste schot bij de snelheidsmeter kwam van Jassin van de Vlinder met 75 km/uur en van Lola van de Zevenhoeven die 72 km/uur schoot. Brian van de Vlinder kon binnen 3 minuten 130 keer hooghouden!

Drie dagen
Vanwege het grote aantal deelnemende teams was besloten om het toernooi over 3 dagen te verdelen.

Op maandag speelden de gemengde teams. De finale tussen de lunetten 1 en het team van de vlinder werd met 0-1 beslist in het voordeel van de Vlinder. De respect award ging die dag naar het team van de Zevenhoeven.

Dinsdag speelden de recreatieve jongenspoules hun wedstrijden. In de finale speelden het Rinket tegen het tweede team van de Anne Frank. De Anne Frank won met 3-1. De respect award ging naar Anne Frank 3.

Woensdag speelden de meisjes en jongens die mochten strijden voor de titel Kampioen van Heemskerk. Uiteindelijk mogen het meisjesteam van de Lunetten en het jongensteam van de Anne Frank zich een jaar lang Cruijff Court Kampioenen van Heemskerk noemen. De beide teams doen in het voorjaar van 2019 mee aan de kwartfinale van het Cruijff Court 6 vs 6 toernooi.

De Respect Awards gingen die dag naar de teams van de Otterkolken.

De teams mochten de prijzen in ontvangst nemen uit handen van Wethouder Aad Schoorl die aanwezig was om de RESPECT vlag van de Cruyff Foundation te tekenen en de prijzen uit te reiken.

Een woord van dank gaat uit naar de vrijwilligers van IJmond EHBO en de Albert Heijn Heemskerk die er voor gezorgd heeft dat alle deelnemers tussendoor een stuk fruit kregen.

Reacties

article
20551
Anne Frank en Lunetten Heemskerkse Cruyff Court Kampioenen 2018
Op maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 oktober 2018  werd op het Cruyff Court
https://heemskerk.nieuws.nl/sport-en-gezondheid/20551/anne-frank-en-lunetten-heemskerkse-cruyff-court-kampioenen-2018/
2018-10-23T16:34:26+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/143/2018/10/23163333/foto-heroes-2018-small.jpg
Anne Frank, Cruyff, Lunetten
Jeugd, Sport en Gezondheid